Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΦΣΑ προς M.Σαλμά: "Tελικά ισχύει το χρονοδιάγραμμα και το δελτίο τιμών;"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Ν.Π.Δ.Δ.Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ, 
ΤΗΛ. 210 5220955 
ΠΛΗΡ. Νιάρχου Κατερίνα 
ΦΑΞ. 210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr 
Αριθ. Πρωτ. 7578
Aθήνα, 26 Οκτωβρίου 2012

Προς
Αναπληρωτή Υπουργό κ.Σαλμά 

Κοιν/ση : Υπουργό Υγείας, κ. Λυκουρέντζο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Η πλήρης εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος των πληρωμών μας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης, παίζει πρωταρχικό ρόλο για την συνέχιση της λειτουργίας των φαρμακείων μας. 
Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών μας, περιλαμβάνει την αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών του 2011, τα οποία έχουν νομοθετηθεί με τον N. 4038/2012. Η εκκρεμότητα η οποία υπάρχει και προβληματίζει πολύ τα μέλη μας είναι, το αν για την πληρωμή του Οκτωβρίου, όπως και του Νοεμβρίου, ισχύσει η συλλογική σύμβαση ή θα πρέπει να αναμένουμε νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών από το Υπουργείο σας. 
Αποστείλαμε το υπ.αριθ. 7249/17-10-2012 έγγραφο προς τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο σας επισυνάπτουμε που αφορά την ενημέρωσή μας, για το ανωτέρω ερώτημα και που δεν έχει απαντηθεί ακόμη από τον ΕΟΠΥΥ. 
Όσον αφορά την αγορανομική διάταξη και το νέο δελτίο τιμών έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής : 
Μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται η δίμηνη πίστωση ούτε από τις φαρμακευτικές εταιρείες ούτε από τις φαρμακαποθήκες. Επίσης μερικές φαρμακαποθήκες δεν κοστολογούν τα φάρμακα όπως θα έπρεπε από τις 24 Οκτωβρίου και μετά, αλλά εκδίδουν δελτίο αποστολής αναμένοντας το νέο διορθωτικό δελτίο τιμών, όταν αυτό εκδοθεί. 
Τελικά ισχύει το νέο δελτίο τιμών ή όχι; 
Ισχύουν οι ημερομηνίες σύμφωνα με τις οποίες τα φάρμακα θα κοστολογούνται και στην χονδρική και στην λιανική τιμή ή όχι; 
Παρανομούν όσες φαρμακαποθήκες ή εταιρείες δεν τιμολογούν τα φάρμακα τους ή όχι; 
Σήμερα τα φαρμακεία μας έχουν εφοδιαστεί με φάρμακα τα οποία δεν έχει κοστολογήσει το μεγαλύτερο μέρος των φαρμακαποθηκών, οι δε ελλείψεις φαρμάκων έχουν σημειώσει ρεκόρ. 
Όλα όσα αναφέρονται ανωτέρω έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον εφοδιασμό των φαρμακείων μας με φάρμακα. Αδυνατούμε πλέον να εκτελούμε συνταγές και στην καλύτερη των περιπτώσεων όταν εκτελούμε, αυτές εκτελούνται μερικώς. 
Αναμένουμε τις απαντήσεις σας άμεσα γιατί εκτός των άλλων, αυτές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν τα μέλη μας τις επόμενες μέρες. 

για τον Φ.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

*ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΕΙΓΟΝ Ν.Π.Δ.Δ.
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ, 
ΤΗΛ. 210 5220955 
ΠΛΗΡ. Νιάρχου Κατερίνα 
ΦΑΞ. 210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr 
Αριθ. Πρωτ. 7249


Aθήνα, 17 Οκτωβρίου 2012

Προς
τον Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ 


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

Όπως γνωρίζετε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών μας το οποίο καλείται ο ΕΟΠΥΥ να υλοποιήσει δεν περιλαμβάνει τον μήνα Οκτώβριο που διανύουμε και ούτε έχει υπάρξει κάποια άλλη διαβεβαίωση για το πότε θα πληρωθούμε τις συνταγές που εκτελούμε στα φαρμακεία μας τον μήνα αυτό. 
Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει έντονος προβληματισμός, μεγάλη επισφάλεια και αβεβαιότητα για τις από εδώ και πέρα πληρωμές μας. Το χρονοδιάγραμμα δεν αναφέρει τον μήνα Οκτώβριο και η Συλλογική Σύμβαση που έχουμε υπογράψει είναι στον αέρα, με υπαιτιότητα του οργανισμού σας. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και όχι πέραν της 25ης Οκτωβρίου, την ακριβή ημερομηνία πληρωμής μας για τις συνταγές του Οκτωβρίου, ώστε να συνεχίσουμε την πίστωση στον Οργανισμό σας χωρίς προβλήματα. 
Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε από 1η Νοεμβρίου να λάβουμε τα μέτρα μας. 

για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου