Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση Κ.Λουράντου για συνεδρίαση ΔΣ ΠΦΣ


Σας μεταφέρω συνοπτικά τα όσα ειπώθηκαν σήμερα (Σ.Σ: χτες) το απόγευμα στο ΔΣ του ΠΦΣ για ενημέρωσή σας . Πιστεύω ότι το δικαιούστε. Πρέπει να ενημερώνεστε.


ΙΟΥΛΙΟΣ : (275 εκ.). Δόθηκαν τα 80 εκ. πριν 15 ημέρες και αύριο θα δοθούν τα 50 εκ. μέσω των διανεμητικών λογαριασμών των συλλόγων. Μένουν 145 εκ. που θα δοθούν από τις 3-5 Νοεμβρίου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: (240 εκ.). Θα δοθούν τα μι
 σά περίπου γύρω στις 15 Νοεμβρίου και τα υπόλοιπα στο τέλος του ίδιου μηνός.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: (125 εκ.). Δεν δόθηκε απάντηση πότε θα πληρωθούν. Ο ΦΣΑ δεν έχει λαμβάνειν λόγω κινητοποίησης κατά τον μήνα αυτό. ( Μεταξύ μας, το ποσό μου φαίνεται πολύ μικρό).

ΧΡΕΗ 2011: Οταν πάρουμε την δόση.

Τα ανωτέρω δεν είναι δικές μου υποσχέσεις και δεν έχω καμία ευθύνη , απλά σας ενημερώνω για το τι ειπώθηκε!
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το τέλος του χρονοδιαγράμματος απο 12 Νοεμβρίου πήγε στις 30 Νοεμβρίου (καλώς εχόντων των πραγμάτων, γιατί διαφορετικά μπορεί να φθάσει Δεκέμβριο!) . Δεν είδα πάντως κανένα από αυτούς που κακώς το πίστεψαν και ανέστειλαν την κινητοποίηση, να κάνουν αυτοκριτική...σήμερα! Δεν είδα επίσης να μεταβάλλεται η λογική τους ούτε να μεταφέρεται από το Δ.Σ. του ΠΦΣ η άποψη του κου Σαλμά για την μη υλοποίηση του προγράμματος... Τελικά πως έγινε και δεν μας εξέπληξε θετικά, αλλά αρνητικά ο κος Σαλμάς; Και προς τι τόσο μένος εναντίον μου; Επειδή τον είπα ασυνεπή; Τι είναι δηλαδή ... συνεπέστατος;
 


Οσον αφορά το νέο Δελτίο Τιμών και τα φάρμακα που αποστέλλονται με Δελτίο Αποστολής, πιστεύω ότι κακώς δεν κοστολογούνται αυθημερόν από τις αποθήκες. Τι περιμένουν; Διορθωτικό δελτίο τιμών ώστε να τιμολογήσουν με μεταγενέστερες μεγαλύτερες τιμές; Αυτό και παράνομο είναι και μη ηθικό. Σ’ αυτό επιμένω και αυτό κατέθεσα στο ΔΣ του ΠΦΣ. Προσέξτε: το Δελτίο Τιμών με λάθη ή χωρίς λάθη ΙΣΧΥΕΙ συνολικά, και όχι μόνο για την λιανική τιμή.
Πρέπει να κοστολογηθούν ΑΜΕΣΩΣ όλα τα δελτία αποστολής. Εντός Οκτωβρίου με τις νέες τιμές που ισχύουν σήμερα και ΟΧΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΥΡΙΟ!
 


Τέλος , η προσωπική μου τοποθέτηση (και σύμφωνη με το Δ.Σ. του ΦΣΑ) για τις κινητοποιήσεις ήταν η εξής:
Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε (σαν ΦΣΑ) καμία κινητοποίηση όσο και αν το θέλουμε, αν ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ. Περιμένω απο όλους όσους «έστριψαν» κατα την τελευταία κινητοποίηση να συμφωνήσουν στο πότε ξεκινάμε, με ποιό πλαίσιο διεκδίκησης προχωράμε και κυρίως ... ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ! Και αυτά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και μάλιστα με έγγραφη δέσμευση !!!! Το να ξεκινήσουμε μια κινητοποίηση και να βρεθούν ξαφνικά κάποιοι να «την κάνουν» επειδή πληρώθηκαν ένα μήνα, δεν πάει.... Αυτό ψιθύρισαν κάποιοι σήμερα και τα ... πήρα στο κρανίο ...Κατάλαβα ότι με τις πρώτες πληρωμές θα σταματήσουν πάλι , διότι όπως είπαν είναι ... αντισυμβατική η συνέχιση της κινητοποίησης όταν ... πληρωθούμε και υποφέρει ο κόσμος !!!! Το ότι σήμερα σύμβαση δεν υπάρχει , ότι ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ φέρνει τα πάνω κάτω, δεν ενδιαφέρει, πλήν ελαχίστους. Τό ότι πλην των πληρωμών των τρεχουσών οφειλών, υπάρχουν και τα παλιά χρέη δεν τους απασχολεί. Το ότι τα φαρμακεία το ένα μετά το άλλο καταρρέουν δεν το υπολογίζουν!
 


Δεν ξεχνάω τι έγινε και τι υποστήκαμε εμείς για να πληρωθούν άλλοι και μάλιστα κατ’ εξαίρεση.
Γνωρίζω πολύ καλά τα τεράστια οικονομικά προβλήματά μας. Ομως δεν γίνεται να συμβεί το ίδιο για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες. ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ!!! Ο ΦΣΑ ναι, να πρωτοστατήσει όταν όλη η Ελλάδα σταθεί δίπλα του, αλλιώς ο ίδιος θα σταθεί δίπλα στον ΠΦΣ, όταν αποφασίσει εκείνος να κινητοποιηθεί ΣΟΒΑΡΑ.
 


Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου