Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΦΣ Αχαΐας: «Η τύχη του μέσου ελληνικού φαρμακείου κρέμεται πλέον σε μια κλωστή»!


Προς: Π.Φ.Σ.
Κοιν.1.Φ.Σ.Αττικής.
          2.Ολομέλεια Φ.Σ. Αχαΐας
                                                         
     Πάτρα, 31.10.12.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. 30.10.12.

H Γ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας, που συνήλθε χθες εκτάκτως, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρόεδρο του συλλόγου, για όλες τις εξελίξεις, που αφορούν στην πορεία του κλάδου και απορρέουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας. Ενημερώθηκε επίσης, για την πορεία του χρονοδιαγράμματος Σαλμά, όπως ακριβώς ισχύει πλέον σήμερα καθώς και για τις εξελίξεις στο θέμα των γαλάτων α’ βρεφικής ηλικίας, των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και τωνβιταμινών. Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για την αρνητική τροπή, που έχουν λάβει όλα τα ζητήματα, που αφορούν στον κλάδο καθώς η τύχη του μέσου ελληνικού φαρμακείου, κρέμεται πλέον σε μία κλωστή μιας και το 2013 αναμένεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμος χρόνος.

Εκτίμησε, πως όταν επιλεγεί το κατάλληλο timing, θα πρέπει να εξαγγελθεί πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, η οποία θα οριοθετήσει απολύτως και με συγκεκριμένους στόχους την πορεία και το τέλος της κινητοποίησης, θα δεσμεύσει όλους τους προέδρους της χώρας με την υπογραφή τους και θα λήξει μόνο με απόφαση γενικών συνελεύσεων και των πρωτοβαθμίων και του δευτεροβάθμιου οργάνου. Εκτίμησε επίσης, πως η άρση πίστωσης με ανοιχτά φαρμακεία δεν έχει φέρει ως ώρας τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σαν μορφή κινητοποίησης συνεπώς θα πρέπει να προβληματιστούμε ως κλάδος πως θα την μετατρέψουμε ως μορφή πάλης σε πιο άμεση και αποτελεσματική. Με δεδομένη τη συνύπαρξη σοβαρότατων αιτημάτων και ως προς το θεσμικό και ως προς το οικονομικό κομμάτι, είναι προφανές πως θα οδηγηθούμε και σε άρση πίστωσης και σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ως ουσιαστική αντιμετώπιση των αιτημάτων αυτών.

Η Γ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη στάση μεγάλης μερίδας συλλόγων σε σχέση με το άκαιρο τελείωμα κινητοποιήσεων για τις οποίες είχαμε όλοι δεσμευτεί εκ των προτέρων πως θα συνεχιστούν αφού οι στόχοι έμειναν ημιτελείς. Επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, για το γεγονός πως ο Π.Φ.Σ. δεν έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχουν στηθεί εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ενώ έχει αναλάβει την ουσιαστική οικονομική ευθύνη απέναντι στον κλάδο αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να διακόψει με πρότασή του πρόωρα τις κινητοποιήσεις και του Γενάρη και του Ιούνη και του Σεπτέμβρη.


Η Γ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας, δηλώνει με σαφήνεια πως συμμετέχει μόνο σε σοβαρές κινητοποιήσεις με βάση τους προαναφερθέντες όρους καθώς με δεδομένο πως μεγάλη μερίδα συναδέλφων δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί ούτε μία εργασιακή ώρα ακόμα και υπό αυτές τις καταστρεπτικές συνθήκες εργασίας, για να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις επαναστατικής γυμναστικής ή σε προειλημμένες αποφάσεις που οι κινητοποιήσεις αποτελούν άλλοθι για την υλοποίησή τους.

Η Γενική Συνέλευση, επανέλαβε με συντριπτική πλειοψηφία, τη θέση πως μετά από οποιαδήποτε άρση πίστωσης σε Ασφαλιστικό Ταμείο θα διεξάγεται έλεγχος συνταγών από επιτροπή που θα εκλέγεται μέσα από τη Γενική Συνέλευση με συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. και με όρους που θα αποφασίζονται κάθε φορά από τη Γενική Συνέλευση. Με δεδομένο τέλος το περιθώριο στα φάρμακα που η χονδρική τους τιμή υπερβαίνει τα €200, η Γ.Σ. εκτίμησε πως οποιαδήποτε εκτέλεση τέτοιας συνταγής, επιφέρει μόνον ζημία στο φαρμακείο που αναλαμβάνει την εκτέλεσή της και συστήνει στους συναδέλφους ατομικά ο καθένας να καθορίσει την πρέπουσα στάση, απέναντι στην εκτέλεση τέτοιων συνταγών.



     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                    ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου