Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Λουράντου σε πρωθυπουργό

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2012
Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας
κ. Α. Σαμαρά

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 
Έχω την τιμή να εκπροσωπώ το μεγαλύτερο Φαρμακευτικό Σύλλογο της Ελλάδας και, όπως γνωρίζετε, υπό την ιδιότητα μου αυτή έχω ιερή υποχρέωση ( όπως όλοι οι πρόεδροι των Φ.Σ. ) να υπερασπίζομαι με κάθε θεμιτό μέσο τα συμφέροντα των μελών μου.

Σήμερα η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο μας, έχει υπερβεί όλα τα ανεκτά όρια της φαντασίας. Οι φαρμακοποιοί παραμένουμε απλήρωτοι, παρά τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας κου Μ. Σαλμά, οι ελλείψεις των φαρμάκων εχουν καταρρίψει καθε προηγούμενο ρεκόρ, η αναστάτωση στο χώρα της υγείας με τις νέες τιμές φαρμάκων διαλύει ότι έχει απομείνει στην φαρμακευτική περίθαλψη και ο συμψηφισμός των χρεών του Δημοσίου με τις οφειλές των φαρμακοποιών προς αυτό, τον οποίο υποσχεθήκατε προεκλογικά, έχει πάει στις καλένδες.

Αντιθέτως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κος Μ. Σαλμάς μερίμνησε να πραγματοποιήσει αυτή τη ρύθμιση μεταξύ της βιομηχανίας και του Δημοσίου.

Σήμερα το πρωί ο κος Σαλμάς, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί μου και όντας σε έξαλλη κατάσταση, μου επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς μου ότι η ενημέρωση που έκανα στα μέλη μου, στην οποία – επαναλαμβάνοντας τις δικές του ακριβώς εκφράσεις - τον παρουσίασα ως ανακόλουθο στις υποσχέσεις του και μεροληπτικό υπέρ των βιομηχάνων, επισύρει μήνυση και αγωγή, την οποία θα καταθέσει σήμερα εναντίον μου.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι από τούδε και στο εξής δεν θα πρέπει να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, διότι προτίθεται να ελέγξει όλες μου τις επαγγελματικές, προσωπικές και οικονομικές κινήσεις «από όταν γεννήθηκα», ώστε να βρει μελανά σημεία και να τα αποκαλύψει.

Κύριε Πρωθυπουργέ, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Χώρα μας, τέτοιες απειλές και επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων των κλάδων, δεν περιποιεί τιμή σε αυτούς που τις μετέρχονται. Σας δηλώνω με πάσα ειλικρίνεια ότι με κανέναν εκβιασμό ή με εκφοβισμό κυβερνητικού ή μη προσώπου, δεν πρόκειται να σταματήσω να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μου. 
Το κινητό μου είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής να για διαπιστωθούν οι ανωτέρω ισχυρισμοί μου. 

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνος Λουράντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου