Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Απόφαση ΔΣ ΦΣ Φλώρινας

ΘΕΜΑ : Πληρωμές οφειλομένων ΕΟΠΥΥ προς τα Φαρμακεία 

Σχετ : 1) Απόφαση ΔΣ ΠΦΣ 8/8/12



Το ΔΣ του Συλλόγου αφού επεξεργάστηκε άμεσα την απόφαση με αρ πρωτ. 2411 του ΔΣ του ΠΦΣ και με γνώμονα την προστασία των μελών του από οικονομικό αδιέξοδο, λόγω της αντισυμβατικής και εξαιρετικά ασυνεπούς στάσης του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε:

1) Να προτείνει στα μέλη του την αναστολή της επι πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ΟΛΑ τα ταμεία από Παρασκευή 10/8/2012

2) Να συγκαλέσει ΕΚΤΑΚΤΗ γενική συνέλευση τη Δευτέρα 13/8/2012 και ώρα 20,00 στα γραφεία του συλλόγου .


Επισημάνθηκε το εξαιρετικώς επείγον της κατάστασης καθώς τόσο οι εκτιμήσεις του προέδρου του ΕΟΠΠΥ όσο και του αρμοδίου υφ. Οικονομικών δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για μια σταθερή , συνεπή και προγραμματισμένη ροή πληρωμών από τον ΕΟΠΠΥ στο προσεχές διάστημα. Άλλωστε ουδεμία αναφορά έχει γίνει ως τώρα για συμψηφισμό χρεών, αποπληρωμή οφειλομένων ΟΠΑΔ 2011(βασει νόμου) αλλά και ΟΑΠ ΔΕΗ που αποτελεί ένα από τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία της περιοχής μας.
Ο Σύλλογος παροτρύνει τους φαρμακοποιούς μέλη του , λαμβάνοντας υπ οψιν τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, να ενημερώνουν λεπτομερώς τους ασθενείς για την προβλεπόμενη διαδικασία που θα ακολουθείται για την αποζημίωση των ιατρικών συνταγών από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου