Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΦΣ ΕΒΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ.
Τέρμα Τρωάδος
68100 Αλεξανδρούπολη
Α.Φ.Μ. 090323842
ΤΗΛ. – ΦΑΞ:  2551181020, 2551029066
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 28/08/2012


ΑΡ. ΠΡΩΤ. 232


ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΕΒΡΟΥ



ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 27-8-2012»

Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. το Σάββατο 25/8, αποφάσισε την επ’ αόριστον άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από το Σάββατο 1/9.
Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Έβρου, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας, τη Δευτέρα 20/8, αποφάσισε τη συμμετοχή των φαρμακείων του Έβρου στην πανελλαδική κινητοποίηση του Π.Φ.Σ.
Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αφορά στα εξής:
1.       Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν  πλέον τις 85 μέρες. 
2.       Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών  καθώς και των όρων που αφορούν  την υπαγωγή των φαρμακείων στον «TΕΙΡΕΣΙΑ».
3.       Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6%  του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
4.       Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον  τραπεζικό δανεισμό των  φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.
Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. η απόφαση για τον τερματισμό της κινητοποίησης θα ληφθεί από το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., ανάλογα με τις εξελίξεις και την πορεία των πληρωμών.
Συνάδελφοι, είναι πλέον βέβαιο ότι δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η ομαλή ροή πληρωμών το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πλήρους στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς εμάς.
Προσέξτε πολύ τις αγορές σας, τη διαχείριση των αποθεμάτων σας και όλων των υποχρεώσεών σας. Το στοίχημα και το ζητούμενο, για όλους μας πλέον, είναι να παραμείνουμε ζωντανοί.
Η κινητοποίηση θα περιφρουρηθεί, φυσικά, όπως και την προηγούμενη φορά, όμως πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι η αναστολή της πίστωσης είναι πρωτίστως μέθοδος αυτοπροστασίας από χρέη και δευτερευόντως μέτρο πίεσης.
Ο επικοινωνιακός πόλεμος που θα δεχθεί ο κλάδος θα είναι ανελέητος. Θα επιδιώξουν να κάμψουν το φρόνημά μας και να μας διασπάσουν. Συνάδελφοι, μην πέσετε στην παγίδα. Κάθε φαρμακείο πρέπει να γίνει ένα «γραφείο τύπου», από όπου θα επικοινωνήσουμε στον κόσμο ότι για να υπάρχει φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνονται τα φαρμακεία, στα οποία – και μόνο αυτά – είναι ασφαλισμένοι οι πολίτες τους τελευταίους μήνες. Κάναμε το χρέος μας, δείξαμε την κοινωνική μας ευαισθησία, αλλά για να συνεχίσουμε να το κάνουμε πρέπει να παραμείνουμε ανοιχτοί.
Ο αγώνας μας και η αγωνία μας είναι αγωνία ολόκληρης της κοινωνίας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Πασχάλης Γουτκίδης                                                            
    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Γιώργος Τσώκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου