Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ
ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ  40
ΛΑΡΙΣΑ 41222
ΤΗΛ.2410/621961

ΠΡΟΣ
 ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ-ΜΕΛΗ
              ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

                Το τελευταίο καιρό  το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους Διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων.
Η οικονομική συγκυρία της χώρας αλλα και η ρευστότητα των ταμείων βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος. 
Οι εισφορές των ταμείων έχουν μειωθεί κατά 50%, τα αποθεματικά τους έχουν εξαϋλωθεί , τα περιουσιακά τους στοιχεία μένουν ανεκμετάλλευτα και η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ στηρίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα. 
Ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν υπάρξει χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του προϋπολογισμού του από τον Κρατικό προϋπολογισμό ή από έκτακτη επιχορήγηση που απαιτείται έγκριση της Τρόικας και υπολογίζεται στο 1,2 δις.
Η εκταμίευση  χρημάτων από το rebate της βιομηχανίας 9% και από το clowback των εταιριών ( δηλαδή εάν ο μήνας στον ΕΟΠΥΥ περνά τα 250 εκατομμύρια οι εταιρίες υποχρεούνται να επιστρέψουν τα επιπλέον χρήματα στο ταμείο) παραμένει στάσιμη.
Γίνονται συζητήσεις για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων στο 35 % και σε φάρμακα ειδικής λίστας έως 50%.
Συζήτησε επίσης το θέμα της ατομικής σύμβασης με ειδική έκπτωση από την πλευρά του φαρμακείου και με ορίζοντα πληρωμής  πέντε μηνών.
Όλα αυτά αναγκάζουν τον κλάδο να συσπειρωθούμε με το Πανελλήνιο όργανό μας  και από  1 Σεπτεμβρίου να σταματήσουμε την χορήγηση φαρμάκων προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία έως ότου βρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση μηνιαίας εξόφλησης των φαρμακευτικών δαπανών.
Δεν θα δεχτούμε ουδεμία αλλαγή στο ποσοστό κέρδους στην αύξηση των εκπτώσεων , στην απελευθέρωση του ωραρίου και στην ατομική σύμβαση που διαλύουν την ενιαία έκφραση του κλάδου μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και δημιουργούν νέο άνισο ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακοποιών με αποκλειστικό σκοπό το κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων.
Αυτή τη φορά θα περιφρουρήσουμε την εφαρμογή της μη χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους από όλους τους συναδέλφους.
Σας ενημερώνουμε ότι στης  22 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 μμ και σε περίπτωση μη απαρτίας 9.30μμ θα γίνει Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας στο Ξενοδοχείο Metropol.
Της 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των συλλόγων της Θεσσαλίας με την συμμετοχή και του συλλόγου Κατερίνης. Σκοπός της συνάντησης η εφαρμογή της απόφασης από 1 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρειάς μας ανεξαρτήτως εάν διαφοροποιηθεί η απόφαση που θα λάβει ο ΠΦΣ στην Γενική του Συνέλευση της 25 Αυγούστου.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας κατέθεσε αγωγή εναντίον της 1ης Στρατιάς για την πρωτοβουλία να ανοίξει στρατιωτικό φαρμακείο που θα χορηγεί φάρμακα χωρίς συμμετοχή στους συνταξιούχους στρατιωτικούς και στα μέλη των οικογενειών τους.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή αντισυνταγματική και ενάντια στους κανόνες για ελεύθερη διακίνηση φαρμάκων βάσει του Ευρωπαικού Δικαίου. Το κόστος της δικαστικής διένεξης ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ σύν το ΦΠΑ.


   -Ο-                                                          -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου