Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Αθήνα,3/8/2012
Αριθμ. Πρωτ.  2386 
ΠΡΟΣ
Φαρμακευτικούς Συλλόγους
 Τους Φαρμακοποιούς
 Όλης της Χώρας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Επειδή πολλοί Σύλλογοι και συνάδελφοι ζητούν συνολική ενημέρωση, για την εξέλιξη των πληρωμών,  σας  ενημερώνουμε τα εξής:Την Τρίτη 7 Αυγούστου θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών τα χρήματα που αφορούν στην α΄ δόση αποπληρωμής των συνταγών Μαΐου, δηλαδή 90 εκατ.
Το υπόλοιπο ποσό για τις συνταγές του μηνός Μαΐου θα αποπληρωθεί (σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον ΕΟΠΥΥ) έως 15 Αυγούστου περίπου.
 Εγκαίρως  θα σας ενημερώσουμε για την πληρωμή των συνταγών μηνός Ιουνίου.
 Παράλληλα αναμορφώνεται (αυξάνεται) το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά στην φαρμακευτική περίθαλψη.
 Όπως αντιλαμβάνεστε εκτός από τις πληρωμές μεγάλης σημασίας ζητήματα, τα θεσμικά, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το κέρδος,  η ίδρυση φαρμακείων, απαιτούν διαρκείς παρεμβάσεις και συνεχή επαγρύπνηση.
 Συνάδελφοι,
 Σε καθημερινή βάση γίνεται από εμάς μια τεράστια και σε πολλά επίπεδα  προσπάθεια προκειμένου να κατορθώσει ο ΕΟΠΥΥ να μας πληρώσει.
Λόγω της ύφεσης που έχει επιβληθεί στην Ελληνική Οικονομία το κράτος και το Δημόσιο ταμείο δεν έχουν χρήματα στην αναγκαία ποσότητα.
Το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ  αποδίδουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που έχουν υποχρέωση και πρέπει να αποδίδουν.
Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης.
Όλο αυτά τα  δεδομένα, διαμορφώνουν  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ρευστότητα του Οργανισμού και συνεπώς για τις έγκαιρες πληρωμές μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπόλοιποι πάροχοι υγείας «καταγγέλλουν» τους φαρμακοποιούς ως δήθεν ευνοημένους.
Τους απαντούμε ότι η λύση δεν είναι ο μεταξύ μας εμφύλιος αλλά η αύξηση της  χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να στρέφεται και η δική τους προσπάθεια.
 Εκτιμούμε ότι αν δεν αναστραφεί το πρόβλημα ρευστότητας του Ελληνικού Κράτους ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην πληρωμή των συνταγών των επομένων μηνών.
Σας έχουμε ζητήσει να προσέχετε πολύ τις ημερομηνίες λήξης των επιταγών που εκδίδετε.
Οι επιταγές σε όλες τις περιοχές της Χώρας πρέπει να λήγουν με μέση πίστωση 60 τουλάχιστον ημέρες ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ρευστότητας.
Μην αποδέχεστε μικρότερη πίστωση.
 Όλα τα παραπάνω θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ενιαία φωνή και Πανελλαδικό συντονισμό.
 Κανείς δεν δικαιούται να δηλητηριάζει την ενότητά μας και να ασκεί ανέξοδη κριτική χωρίς να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.
 Θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους και σας καλούμε να ενημερώνεστε μέσω του site και του blog του ΠΦΣ και από τους Συλλόγους σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου