Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Επιστολή ΦΣ Μαγνησίας προς ΠΦΣ


Βόλος   2 Αυγούστου 2012
                                                                  Α.Π. 6436/Φ.6,1

Προς : Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο Π.Φ.Σ.

Κοινοποίηση Φαρμακευτικοί Σύλλογοι


Αγαπητέ πρόεδρε του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.,
Αγαπητοί συνάδελφοι ,μέλη της διοίκησης του Π.Φ.Σ.



Σε μια  περίοδο που χαρακτηρίζεται από όλους σαν την πλέον κρίσιμη για την πορεία της χώρας , και με εξελίξεις ραγδαίες για το χώρο της υγείας και του φάρμακου ειδικότερα , διαπιστώνεται από μεγάλη μερίδα συνάδελφων ότι οι χειρισμοί από μέρους σας , δεν είναι οι ανάλογοι που αρμόζουν για τέτοιες περιπτώσεις.
Πιο συγκεκριμένα , παρατηρείται έλλειψη παντελούς ενημέρωσης σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας , μετά από τις συναντήσεις που κάνετε , με την ηγεσία του .Την ώρα που ανακοινώνονται και άλλα μέτρα σε βάρος του κλάδου μας {περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους πιο κάτω και από το 15%}, διαπιστώνεται αδράνεια και παντελή έλλειψη αγωνιστικής  διεκδίκησης σχετικά με τις οφειλές της πολιτείας προς τον κλάδο μας , με πρώτη και κύρια την εξόφληση των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, και στην συνέχεια την δρομολόγηση για την εξόφληση των παλαιοτέρων χρεών .
Η άποψη των μελών του συλλόγου μας είναι ότι με την ανάληψη της ηγεσίας της νέας τρικομματικης κυβέρνησης , υπάρχει μια αλλαγή στάση από μέρους σας. Υπάρχει ένας ανεξήγητος εφησυχασμός.
Πάγια αιτήματα του κλάδου μας πριν της εκλογές , όπως {συμψηφισμός χρεών , αύξηση  της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους, κ.α.}, έχουν σταματήσει πλέον να ακούγονται . Μεγάλο ερώτημα επίσης είναι το θέμα του τελικού ποσού εξόφλησης του ΕΟΠΥΥ , που ενώ ανακοινώνεται επίσημα στην <Διαύγεια > , στην συνέχεια αλλάζει , μειούμενο και δεν υπάρχει από μέρους σας καμία ενημέρωση ή αντίδραση .
Οι ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας , για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης , είναι γνωστές σε όλους στα δυο τελευταία χρόνια , όμως πάντα υπήρχε ένας τρόπος δυναμικός, αντίδρασης του κλάδου μας , που όμως τώρα  περιέργως , δεν υπάρχει .
Ο Σύλλογος μας τις επόμενες ημέρες προγραμματίζει Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκείμενου να ενημερωθούν τα μέλη του για αυτή την νέα κατάσταση που αφορά τις πληρωμές και να αποφασίσουμε , τον τρόπο που θα οδηγήσουμε τον κλάδο μας , το επόμενο διάστημα .

Ελπίζουμε να έχουμε απάντηση από μέρους σας  στις ανησυχίες μας , και άμεσα να ξεκινήσουμε πλέον όλοι μαζί σε όλη την χώρα  την <Μητέρα Όλων Των Μαχών > , κατά την προσφιλή σας έκφραση.
Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα .
Αύριο θα είναι πολύ αργά .



             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο   Πρόεδρος                                         Ο  Γραμματέας



         Ματσιόλης Κων/νος                                Τσιατσιάνης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου