Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Φ.Σ. Κιλκίς: Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης 29-8-12

 Γενική Συνέλευση του Φ.Σ.ΚΙΛΚΙΣ συμπαρατάσσεται με την απόφαση του ΠΦΣ στις 25-08-12 για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2012 .

Οι λόγοι που μας οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση είναι:

- Η απόγνωση των συναδέλφων μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο για την επιβίωσή τους, ως μονάδες υγείας και ως οικογενειάρχες.
- Ο διασυρμός του κλάδου, που ως επαίτης κάθε μήνα θα πρέπει να παρακαλάει του αρμοδίους για την τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων.



- Οι επιπτώσεις από το σφράγισμα επιταγών, τον "Τειρεσία", τα γραμμάτια και τις κατασχέσεις.
- Το οφθαλμοφανές οικονομικό αδιέξοδο του ΕΟΠΥΥ και η έλλειψη της τακτικής του επιχορήγησης από τις εισφορές των ασφαλισμένων και του κρατικού προϋπολογισμού. Μας βρίσκει επίσης σύμφωνους το πλαίσιο των αιτημάτων του κλάδου τα οποία συνοπτικά είναι:
- Η σταθερή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την περίθαλψη του Ελληνικού Λαού. - η Αποπληρωμή των μηνών Μαϊου (για τους 38 συλλόγους, πληρωμή μέσω ΔΙΑΣ) και Ιουνίου για όλη την Ελλάδα.
- Η ρητή δέσμευση για την αποπληρωμή του Ιουλίου.
- Η εξόφληση των παλαιών χρεών ή ο συμψηφισμός τους με τα χρέη προς το δημόσιο.

Αγωνιζόμαστε, μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος και την υγειονομική περίθαλψη του 85% του Ελληνικού Λαού.Εμείς είμαστε το σύμπτωμα της κατάρευσης του συστήματος υγείας και όχι η αιτία. Οι επιπτώσεις αυτής της κατάρρευσης θα είναι τραγικές για μεγάλη μερίδα ασθενών, ιδίως των βαρέων πασχόντων. Οι ωμοί εκβιασμοί των τελευταίων ημερών δείχνουν τις προθέσεις των υπευθύνων και η απάντηση πρέπει να είναι η ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την δικαίωση του αγώνα μας.

 Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου