Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΦΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΕΒΡΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ


ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΕΔΡΩΝ
Φ.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Φ.Σ. ΕΒΡΟΥ
Φ.Σ. ΡΟΔΟΠΗΣ 
Φ.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ                                                                    ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΦΣ



Όπως είναι γνωστό ο ΠΦΣ είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο, εκπροσωπεί τους 54 Φ.Σ. της χώρας και κατ’επέκταση όλους τους φαρμακοποιούς της Ελληνικής επικρατείας .

            Στις 25/8/2012 διεξήχθη η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. παρουσία και των Πρόεδρων των Φ.Σ. της Ελλάδας .Το σώμα της Γ.Σ. – ορθώς κατά την γνώμη μας – αποφάσισε ότι η Πανελλαδική άρση της πίστωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έπρεπε να ξεκινήσει την 1/9/2012, με συγκεκριμένα αιτήματα, το κυριότερο των όποιων ήταν η χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κάτι το όποιο θα εξασφάλιζε την λειτουργικότητα του συστήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην χώρα  και κατά συνέπεια  την βιωσιμότητα των φαρμακείων μας .


            Από την επομένη κιόλας ημέρα, ξεκίνησε ένας ανήθικος πόλεμος από τα Μ.Μ.Ε. που σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τον κλάδο, να βάλει διλλήματα ανάμεσα στους συναδέλφους, να διαβάλλει πρόεδρους Φαρμακευτικών Συλλογών και να καταρρακώσει το κύρος του Π.Φ.Σ. Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα και αρκετά προβλέψιμα. Μπροστά στο δίκαιο των αιτημάτων μας, θεωρήσαμε - και συνεχίζουμε να θεωρούμε - ότι καμιά κίνηση της κυβέρνησης δε μπορεί να υπερβεί αυτό που υπερασπιζόμαστε τόσα χρόνια: την δημόσια υγεία!!!
            Όμως με απογοήτευση είδαμε όλες τις υποσχέσεις να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, να ενεργοποιείται απεργοσπαστικός μηχανισμός, να πληρώνονται επιλεκτικά κάποιοι σύλλογοι, να εξουσιοδοτείται ο νυν πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να καταστρατηγεί μονομερώς και όλως παρανόμως την Συλλογική Σύμβαση που έχει υπογραφή από τον Πρόεδρο του Π.Φ.Σ. και αλλά πολλά...Πρακτικές που δεν τιμούν κανέναν...

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.. Όμως εσείς Κύριοι του Δ.Σ. είχατε ηθική υποχρέωση να σταθείτε στο πλάι όλων των φαρμακοποιών της χώραςη, η παραίτηση του Πρόεδρου μας κου Αμπατζόγλου, δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν! Πολύ δε περισσότερο όταν διαπιστώνουμε ότι μέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. εξασφάλισε επιλεκτική πληρωμή και προνομιακή μεταχείριση για τα μέλη του δικού του Συλλόγου... Τονίζουμε στο σημείο αυτό, ότι δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τους συναδέλφους του Φ.Σ. Πειραιά, αντιθέτως τους συμπαραστεκόμαστε πλέον ΟΛΟΙ μαζί, σε αυτόν τον κοινό αγώνα που δίνουμε!

            Τα ερωτήματα που βάζουμε είναι αμείλικτα και χρήζουν άμεσης απάντησης...
   1) Γιατί δεν υπερασπίστηκε ο Π.Φ.Σ. την απόφαση της Γ.Σ. σε όλα τα Μ.Μ.Ε;
   2) Γιατί δεν υπήρξε ενιαία έκφραση του κλάδου στα Μ.Μ.Ε. και επετράπη σε ορισμένους να διχάζουν τον κλάδο , προβάλλοντας τον εαυτό τους;
   3) Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι και σήμερα Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ,προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραίτησης του Πρόεδρου μας;
   4) Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί το έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που παραβιάζει την Συλλογική μας Σύμβαση;
   5) Πως είναι δυνατόν να εκπροσωπούμαστε από μέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. , που δέχτηκε προνομιακή μεταχείριση του Συλλόγου του από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μάλιστα σε καιρό Πανελλαδικής κινητοποίησης;

            Σε όλα αυτά τα ερωτήματα περιμένουν απάντηση τα μέλη μας, ζητάμε να απαντηθούν εμπράκτως... Σε διαφορετική περίπτωση θα νιώσουμε όλοι μας σαν «πρόβατα στη σφαγή»!
            Το γεγονός ότι η χώρα είναι υπό διάλυση, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι θα δεχτούμε να διαλυθούμε και να καταρρεύσουμε και εμείς, ως άνθρωποι, ως επιστήμονες φαρμακοποιοί και να παραιτηθούμε από τις αρχές και τις άξιες μας!


Οι πρόεδροι των Φ.Σ.

       ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                          ΕΒΡΟΥ                               ΡΟΔΟΠΗΣ                     ΕΥΒΟΙΑΣ


     ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ                        ΓΟΥΤΚΙΔΗΣ                      ΧΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ           ΤΣΟΜΩΚΟΣ
     ΙΩΑΝΝΗΣ                              ΠΑΣΧΑΛΗΣ                       ΗΛΙΑΣ                            ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου