Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΦΣ Ημαθίας: «Διαφωνούμε με την πρόταση, δεν εμπιστευόμαστε πλέον κανέναν!»


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Φ.Σ.Ημαθίας σύμφωνα και με την πρόσφατη Γ.Σ. κατ’αρχήν διαφωνεί με την σημερινή πρόταση του Υπουργείου Υγείας, με ορισμό νέων ημερομηνιών πληρωμών, διαφορετικών από αυτές που ορίζει η Συλλογική Σύμβαση, που την καταργούν  αυτόματα με ότι αυτό συνεπάγεται ,δεν απαντά στην χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, στην πίστωση από τις φαρμακευτικές εταιρείες όση και στον ΕΟΠΥΥ και τέλος ούτε στα κατασχετήρια-Τειρεσία όσον αφορά τις συνέπειες των ανωτέρω.
Ο ορισμός αυτών των ημερομηνιών, σημαίνει για εμάς «πληρωμή» των  μηνών (Ιούνιο-Ιούλιο – Αύγουστο) με ακόμη 1 μήνα καθυστέρηση και πίστωση στον ΕΟΠΥΥ τεσσάρων μηνών (Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου), οι οποίοι θα πληρωθούν σε άγνωστο χρόνο το 2013 (;). Αυτό σημαίνει τελικά, πίστωση εκ μέρους των φαρμακοποιών δυο επιπλέον μηνών στον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ.

Δεν εμπιστευόμαστε ξανά τον οποιονδήποτε αρμόδιο όταν καταστρατηγείται η ίδια η συλλογική σύμβαση και όταν όλες οι ορισμένες από τους αρμοδίους ημερομηνίες πληρωμής μας δεν τηρήθηκαν ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν, όντας από το  2010 σε κινητοποιήσεις.

      Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γ.Γραμματέας
Κίμων Παράσχου                                                       Αργύρης Φουκαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου