Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΦΣΑ για τη διακοπή των κινητοποιήσεων

Ενημέρωση 
​​​​​

​​O Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ακολουθεί σταθερά μια συνεπή πολιτική διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

Η στάση μας αυτή, μας έφερε αντιμέτωπους όχι μόνο με την κυβέρνηση και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά πλέον και με όσους σταμάτησαν την κινητοποίηση, χωρίς να έχουν κάν υποστηρίξει το πλαίσιο του αγώνα που ψηφίστηκε στην γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Γενικής μας Συνέλευσης της 3ης Σεπτεμβρίου για... 


....συνέχιση της κινητοποίησης μας, τη στιγμή που οι άλλοι συμβιβάστηκαν, προκάλεσε σειρά επιθέσεων λάσπης και άθλιας συκοφαντίας κατά του κλάδου, υπονόμευση ακόμη και από μέσα από τον κλάδο (με Συλλόγους που πληρώθηκαν κατ’ εξαίρεση και σταμάτησαν την κινητοποίηση), αλλά και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών.

Την προσπάθεια συκοφάντησης μας, στήριξαν με προθυμία γνωστά για τη σχέση τους με την εξουσία ΜΜΕ, αλλά και παρακομματικοί μηχανισμοί που τροφοδοτούσαν στελέχη τους, με sms άγνωστων – γνωστών αποστολέων, που ζητούσαν ουσιαστικά την επιβολή της απεργοσπασίας και τελικά με «συναδέλφους» που ζητούσαν την διάσπαση του ΦΣΑ σε πέντε κομμάτια.

Σήμερα o κλάδος είναι διχασμένος και ο ΦΣΑ απειλείται επίσης με διάσπαση. Ήδη πολλοί συνάδελφοι, είτε εκτελούν συνταγές, είτε δανείζουν φάρμακα, γεγονός που αποδεικνύεται από τις αθρόες παραγγελίες των τελευταίων ημερών στις φαρμακαποθήκες. Η κινητοποίηση μας έχει φθίνει επικίνδυνα και απειλή τη θέση και την αξιοπιστία του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. αξιολογώντας όλα τα ανωτέρω, αλλά και την πιθανότητα στις 12 Οκτωβρίου να πληρωθούν όλοι οι άλλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, πλήν του ΦΣΑ για τις συνταγές Ιουλίου, και θεωρώντας ότι οφείλει να διαφυλάξει με κάθε τρόπο τη διατήρηση της Συλλογικότητας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και της ενότητας των μελών μας, αποφάσισε να σταματήσει την κινητοποίηση στις 30/9/2012.

Δεν πρόκειται για υποστολή της σημαίας του αγώνα. Πρόκειται για κίνηση τακτικής, που επιβάλλεται από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και από την αναγκαιότητα να επανακτήσουμε άμεσα την ενότητά μας, αλλά και να μην πληρωθούν συνάδελφοι, οι οποίοι πιθανόν καταθέσουν συνταγές απευθείας στον ΕΟΠΥΥ, παρακάμπτοντας τον Σύλλογο κάτι που θα οδηγούσε σε καταστροφικές για τον κλάδο συνέπειες.
​​
​​​​​​​Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​
​​​​​​Κ.Λουράντος

​​​​​​ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
​​​​ Η.Γιαννόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου