Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η αντίδραση του ΦΣΑ στον απεργοσπαστικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ


Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2012: Όπως έχετε ενημερωθεί ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, εκδίδοντας σχετική εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του, καθώς και τις οικονομικές του υπηρεσίες ότι «κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των φαρμακοποιών, φαρμακοποιοί μπορούν εφ’ όσον το επιθυμούν να εκτελούν συνταγές, υποβάλλοντας αυτές ατομικά στον ΕΟΠΥΥ και θα αποζημιώνονται μέσω των ατομικών τραπεζικών τους λογαριασμών».

Προς τούτο εξέδωσε υπόδειγμα αίτησης φαρμακοποιού για την απαιτούμενη απεργοσπαστική διαδικασία. 

Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ, η οποία αποτελεί συνέχεια της τακτικής του "διαίρει και βασίλευε", που ξεκίνησε να εφαρμόζει με την πρόσφατη έκδοση εγγράφου, με το οποίο εξήγγειλε ότι θεωρούσε έγκυρες τις συνταγές που εκτελέστηκαν πέραν του 5νθημέρου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων Ιουνίου 2012 και την κατ’ εξαίρεση πληρωμή των φαρμακοποιών του Πειραιά χτες. 

Εκτός από το αυτονόητο, που ήταν η δριμεία κατακεραύνωση της τακτικής αυτής, προχωράμε σε εξώδικη δήλωση σε ένα έκαστο μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ που αποφάσισε την έκδοση της ανωτέρου εγκυκλίου, με το οποίο δηλώνουμε ότι θα στραφούμε προσωπικά εναντίον ενός εκάστους εξ αυτών και κατά της ατομικής του περιουσίας, ζητώντας άμεση ανάκληση του κατάπτυστου εγγράφου, όπως και τον Ιούνιο 2012 που πετύχαμε άμεσα το αντίστοιχο, καθώς και σε άσκηση πρόσφορων αστικών και ποινικών ενδίκων βοηθημάτων και μέσων.

Πιστεύουμε ότι κανένας συνάδελφος δεν θα ενδώσει σε αυτό το απατηλό κάλεσμα των Σειρήνων, αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι χρήματα δεν υπάρχουν, γι’ αυτό εξ άλλου και δεν ανακοινώνονται εγγράφως ημερομηνίες πληρωμής. 
Παρόλα αυτά, προειδοποιούμε μετ’ επιτάσεως οποιονδήποτε συνάδελφο θελήσει να ενταχθεί στον απεργοσπαστικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχοντας σε αυτή την άθλια πράξη εσχάτης προδοσίας του κλάδου ότι θα τύχει εντονότατης αποδοκιμασίας από τη ΓΣ των φαρμακοποιών και θα παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό Συμβούλιο για αθέτηση απόφασης ΓΣ που δε θίγει τα εργασιακά δικαιώματα αλλά άπτεται της ασκήσεως νομίμου δικαιώματος του ΦΣΑ ως συλλογικού Οργάνου. 

Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος       Ηλίας Γιαννόγλου


Σημείωση: Ο ΦΣ Έβρου περιμένει από τον ΕΟΠΥΥ να αποσύρει το κατάπτυστο αυτό έγγραφο και να σεβαστεί στη Συλλογική Σύμβαση που ορίζει κατάθεση συνταγών αποκλειστικά μέσω των Διανεμητικών Λογαριασμών στους Συλλόγους που διαθέτουν τέτοιους. Καλεί δε, τον ΠΦΣ να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, μιας και είναι το αντισυμβαλλόμενο μέλος σε αυτή τη Συλλογική Σύβαση. 
Αν δεν το πράξει, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για να προστατέψουμε την κινητοποίησή μας, η οποία και είναι αποφασιστικής σημασίας για την ίδια την επιβίωσή μας.
Συγκεκριμένες ενέργειες και νεότερα δεδομένα θα σας ανακοινωθούν μετά την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου