Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΦΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Αθήνα, 20/9/2012
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Π.Φ.Σ. με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη για θέματα αρμοδιότητας του.
Από πλευράς Π.Φ.Σ. ετέθησαν τα θέματα :

A.Της εφαρμογής της κυβερνητικής δέσμευσης του συμψηφισμού των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και για τα παλιά χρέη προς τα φαρμακεία.
Β. Την κατάργηση της ΠΟΛ 1032/2012 που αφορά στην υπερβολική φορολόγηση της υπεραξίας στις περιπτώσεις των συστεγάσεων .
Γ. Της φορολόγησης με βάση τα εισπραχθέντα και όχι τα εκδοθέντα τιμολόγια , όπως ισχύει για τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές .
Δ. Της μη παρακράτησης από λογαριασμούς Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σε περιπτώσεις μη ληξιπρόθεσμων χρεών , όταν υποβάλλεται αίτηση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.
Ε. Της μείωσης των φορολογικών συντελεστών των φαρμακείων που λειτουργούν με τη μορφή της ατομικής επιχείρησης έτσι ώστε να εξομοιωθούν φορολογικώς με τα φαρμακεία εκείνα που λειτουργούν με την μορφή προσωπικής εταιρείας.
Τα αιτήματα του κλάδου συζητήθηκαν σε ευνοϊκό κλίμα από πλευράς Υπουργείου και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις ενόψει και της επικείμενης αναμόρφωσης του φορολογικού νομοσχεδίου και θα σας κρατήσει ενήμερους στην επόμενη συνάντηση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου