Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ (ΔΙ.ΛΟΦ. ΕΒΡΟΥ)



Τι είναι ο ΔΙΛΟΦ;
Ο Διανεμητικός Λογαριασμός είναι ένα σωματείο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που συστήθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου, με σκοπό να εντάξει ως μέλη του το σύνολο των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου. Με άλλα λόγια ένας σύλλογος μέσα στο σύλλογο.
Για ποιο λόγο έπρεπε να δημιουργηθεί ο ΔΙΛΟΦ;
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ). Ως εκ τούτου ο νόμος τον περιορίζει εξαιρετικά τόσο στο εύρος των δραστηριοτήτων του, όσο και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτές. Πχ για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ, κάτι που ούτως ή άλλως ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο, αλλά πλέον στις μέρες μας είναι αδύνατο, αφού δεν προκηρύσσονται θέσεις και έχουν παγώσει οι προσλήψεις. Αντίστοιχοι περιορισμοί υπάρχουν και σε σειρά άλλων δράσεων και ενεργειών. Προκειμένου οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι να ξεπεράσουν αυτό το νομικό «σκόπελο» και να μπορέσουν να οργανωθούν καλύτερα καταφεύγουν στη δημιουργία τέτοιων σωματείων ιδιωτικού δικαίου που πανελλαδικά ονομάζονται Διανεμητικοί Λογαριασμοί.
Ποια είναι η αποστολή του Διανεμητικού Λογαριασμού;
Ο Διανεμητικός Λογαριασμός θα αναλάβει ως σωματείο να οργανώσει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο τόσο υλικά όσο και από άποψη στελέχωσης. Επί τοις ουσίας ο Διανεμητικός Λογαριασμός δεν θα διαφέρει από τον ίδιο τον  Φαρμακευτικό Σύλλογο και θα αναλάβει να διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις του.
Η βασική αποστολή είναι η διεκπεραίωση όλων των λογαριασμών των φαρμακείων προς τα ταμεία (εξ’ου και το όνομα Διανεμητικός Λογαριασμός). Από τη στιγμή που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ΟΛΑ τα ταμεία θα κατατίθενται πλέον μέσω του Συλλόγου και τα περισσότερα θα πληρώνονται μέσω του Συλλόγου.
Είμαστε ο μοναδικός Σύλλογος που θα έχει Διανεμητικό Λογαριασμό;
Όχι. Οι μεγάλοι Σύλλογοι (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) έχουν ήδη από πάρα πολλά χρόνια. Στους «μικρούς» συλλόγους υπάρχουν ήδη αρκετοί που λειτουργούν ΔΙΛΟΦ από χρόνια, όπως ο ΦΣ Κιλκίς, αλλά πολύ περισσότεροι που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ή προτίθενται να ξεκινήσουν άμεσα. Για παράδειγμα ο ΦΣ Ροδόπης είναι ήδη στη διαδικασία σύνταξης καταστατικού. Σε μικρό χρονικό διάστημα εκτιμούμε ότι η πλειονότητα των φαρμακευτικών συλλόγων θα διαθέτει διανεμητικό λογαριασμό. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι άλλοι σύλλογοι όπως ο γειτονικός της Ροδόπης διαθέτουν από ήδη γραφεία και υπάλληλο, έχουν δηλαδή, μικρότερη ανάγκη οργάνωσης από τη δική μας.

Είναι υποχρεωτική η κατάθεση των συνταγών των ταμείων μέσω του Συλλόγου;
·         Η κατάθεση των συνταγών είναι υποχρεωτικό να γίνεται μέσω του Συλλόγου προς το παρόν για τα ταμεία του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΤΥΔΕ, ΤΑΣ).
·         Ο Οίκος Ναύτου απαιτεί επίσης να ξεκινήσει να γίνεται ομαδικά άμεσα.
·         Η Αεροπορία ζητά συλλογική κατάθεση για να μπορεί να πληρώνει εγκαίρως.
·         Ο ΕΟΠΥΥ προς το παρόν δεν ΑΠΑΙΤΕΙ κατάθεση υποχρεωτικά μέσω Διανεμητικών Λογαριασμών, διότι ακόμη δεν είναι όλοι οι Σύλλογοι έτοιμοι. Όμως, στους Συλλόγους που υφίσταται διανεμητικός λογαριασμός ο ΕΟΠΥΥ δεν δέχεται ατομική κατάθεση συνταγών. Ταυτόχρονα πιέζει τον ΠΦΣ και του Συλλόγους να συστήσουν όλοι Διανεμητικούς Λογαριασμούς, διότι μειώνεται έτσι εξαιρετικά η δουλειά των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ και γίνεται πολύ πιο γρήγορα η εκκαθάριση των λογαριασμών μας και οι πληρωμές των φαρμακείων.
·         Τα λοιπά ταμεία, προτίθενται επίσης να ζητήσουν συλλογική κατάθεση των συνταγών.
Γιατί είναι σημαντική η συλλογική κατάθεση των συνταγών;
·         Διευκολύνει τα ταμεία διότι παραλαμβάνονται μαζικά οι φάκελοι ανά Σύλλογο και κόβεται ένα ένταλμα πληρωμής μειώνοντας εξαιρετικά το χρόνο εκκαθάρισης και πληρωμής των λογαριασμών μας.
·         Απαλλάσσει τους φαρμακοποιούς από την υποχρέωση να καταφεύγουν οι ίδιοι ή οι βοηθοί τους στα ταμεία προκειμένου να καταθέσουν τους φακέλους τους.
·         Μας βοηθά να έχουμε συνολική εικόνα του τι έχει πληρωθεί και τι εκκρεμεί ανά φαρμακείο
·         Μπορούμε να προσφύγουμε ομαδικά με αγωγή κατά οποιουδήποτε ταμείου είναι ασυνεπές στις υποχρεώσεις του (προς το παρόν θα πρέπει κάθε συνάδελφος που δεν πληρώνεται να κάνει ατομική προσφυγή, πράγμα ασύμφορο)
·         Μας επιτρέπει να περιφρουρήσουμε κινητοποιήσεις αναστολής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στα ασφαλιστικά ταμεία και να διασφαλίσουμε ότι ακολουθούνται από όλους (συνταγές που εκτελέστηκαν σε ημερομηνίες κινητοποιήσεων ΔΕΝ θα παραλαμβάνονται από τον ΔΙΛΟΦ)
·         Ενισχύει το αίσθημα ενότητας και συσπειρώνει το σύνολο των συναδέλφων γύρω από τον Σύλλογο, γεγονός κεφαλαιώδους σημασίας στις μέρες που είμαστε, διότι αν μπορέσουμε κάτι να περισώσουμε από τα δικαιώματά μας, θα γίνει μονάχα μέσα από συλλογική δράση και ενότητα.
Δεν μπορεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος να καταθέτει τις συνταγές των φαρμακείων μας χωρίς τον ΔΙΛΟΦ; Μέχρι σήμερα πως το κάνει;
Η υποχρέωση του Συλλόγου μέχρι πέρυσι ήταν να καταθέτει μονάχα τις συνταγές του ΤΣΜΕΔΕ και αυτό 1-2 φορές το χρόνο. Από τον Φεβρουάριο του 2011 κατατίθενται οι συνταγές και των τεσσάρων ταμείων του ΕΤΑΑ κάθε μήνα. Ο σύλλογος όμως δεν έχει προσωπικό για να κάνει αυτή τη δουλειά και γίνεται προσωρινά με προσωπική εργασία μελών του ΔΣ και τη συμβολή του ΣΥΦΑ Έβρου, ο οποίος συγκεντρώνει τους φακέλους. Όμως ούτε το ΔΣ μπορεί να κάνει αυτή τη δουλεία στο διηνεκές (και μάλιστα όλο και για περισσότερα ταμεία), ούτε μπορείτε να εμπιστεύεστε απόλυτα το ΣΥΦΑ στη μεταφορά των φακέλων σας διότι κάτι μπορεί να παραπέσει ή να χαθεί. Χρειαζόμαστε υπαλλήλους που να ανήκουν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, οι οποίοι με συνέπεια και υπευθυνότητα να μπορούν να διαχειρίζονται τα χρήματα όλων μας.
Ποιες άλλες δουλειές θα κάνει ο ΔΙΛΟΦ εκτός από την κατάθεση των συνταγών; Γιατί χρειαζόμαστε δύο υπαλλήλους;
Ο Διανεμητικός λογαριασμός θα έχει την υλικοτεχνική υποδομή και τη στελέχωση για να αναλάβει πλήθος εργασιών επ’ ωφελεία των φαρμακοποιών του Έβρου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
·         Διορθώσεις συνταγών. Ξεκινάμε από στρογγυλές σφραγίδες και θεωρήσεις κυρίως για να επεκταθούμε στις υπόλοιπες ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο και τις ανάγκες των φαρμακείων
·         Ενημέρωση των φαρμακείων. Οι υπάλληλοι (συν τω χρόνο) θα εκπαιδευτούν προκειμένου να απαντούν σε κάθε είδους ερωτήματος και διευκρίνισης επί διαδικαστικών θεμάτων και θεμάτων γραφειοκρατίας. Ακόμη θα αναλάβουν το σύστημα της ενημέρωσης με όλους του τρόπους: γραπτώς, sms, e-mail, φαξ κλπ, ανάλογα του τι βολεύει στον κάθε συνάδελφο. Θα υπάρχει εξατομίκευση και διαχωρισμός του τρόπου ενημέρωσης. Πχ όποιος επιλέγει θα ενημερώνεται με φαξ, όποιος είναι πιο εξοικειωμένος με την τεχνολογία με e-mail κοκ
·         Έκδοση όλων των πιστοποιητικών και των βεβαιώσεων του Συλλόγου
·         Διαχείριση των εφημεριών για όλο το νομό.
·         Κλείσιμο συμφωνιών με εταιρίες για καλύτερη οργάνωση και εικόνα των φαρμακείων. Πχ προμήθεια οθονών εφημεριών για όλους και ταυτόχρονη εκμετάλλευση των διαφημίσεων για τη χρηματοδότηση του κόστους λειτουργίας του ΔΙΛΟΦ.
·         Διαχείριση του Κοινωνικού Φαρμακείου. Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα δημιουργηθεί από το φαρμακευτικό σύλλογο σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη Μητρόπολη και τον Ιατρικό Σύλλογο. Θα λειτουργεί με τα φάρμακα που επιστρέφει ο κόσμος στα φαρμακεία μας. Κάναμε αγώνα να το πάρουμε υπό την αιγίδα μας προκειμένου να μην υπάρχει κανενός είδους «φαρμακείο» ανοιχτό στο κοινό που να μην ελέγχεται από φαρμακοποιούς και από τον Σύλλογό μας, διότι καταλαβαίνετε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε εμάς τους ίδιους και να χάσουμε πελάτες και ύλη που θα κατευθύνονταν εκεί. Υπό την αιγίδα μας θα το ελέγχουμε απόλυτα, θα διασφαλίσουμε τη σωστή χρήση των φαρμάκων από όσους εξυπηρετούνται εκεί και ότι θα έχουν πρόσβαση μονάχα οι πραγματικοί δικαιούχοι. Όμως καταλαβαίνετε ότι πρόκειται και αυτό για τεράστιο εγχείρημα και απαιτείται, εκτός από τους εθελοντές φαρμακοποιούς και πολίτες, η παρουσία μόνιμων δικών μας υπαλλήλων, τόσο για τη συλλογή και την ταξινόμηση των φαρμάκων, όσο και για την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία του.
·         Εξωτερικές δουλείες των φαρμακείων που σχετίζονται με την επαγγελματική υπόσταση των φαρμακοποιών, άλλες από την διαχείριση και την κατάθεση των συνταγών. Ενδεικτικά αναφέρω: εισφορές και βιβλιάρια ΤΣΑΥ, διεκπεραίωση γραφειοκρατικών υποθέσεων με τη Διεύθυνση Υγείας, λήψη πιστοποιητικών κλπ
·         Οργάνωση πλήρους αρχείου των φαρμακείων και των φαρμακοποιών με όλα τα στοιχεία ώστε να μπορούν να διαπιστώνονται άμεσα οι μεταβολές και να βοηθηθούν οι συνάδελφοι που χρειάζεται να βγουν στη σύνταξη, να μεταφερθούν, να συστεγαστούν κλπ
·         Οργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, εκδρομών κλπ
·         Πρακτικά οι δυνατότητες είναι άπειρες…
Ο ΔΙΛΟΦ θα εξυπηρετεί όλο το νομό, οπότε θα πρέπει οι υπάλληλοί μας να βρίσκονται κάποιες ημέρες ταυτόχρονα και Αλεξανδρούπολη και στο Βόρειο Έβρο. Επίσης, επειδή η συλλογή και η αποστολή των φακέλων μας από τον ΔΙΛΟΦ πρέπει να γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα, οπότε θα υπάρχει μεγάλος όγκος εργασίας σε μικρό χρονικό διάστημα, ο οποίος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από έναν μόνο υπάλληλο. Επιπλέον πρέπει να είμαστε καλυμμένοι σε περιπτώσεις ασθενείας ή κανονικής αδείας των υπαλλήλων.
Όπως είδατε με τις υπηρεσίες που θα παρέχει ο ΔΙΛΟΦ και οι δύο υπάλληλοι θα αξιοποιούν πλήρως το χρόνο εργασίας τους και θα δικαιολογούν το μισθό τους.
Ο ΔΙΛΟΦ θα εξυπηρετεί μονάχα τα φαρμακεία της Αλεξανδρούπολής; Μήπως ο βόρειος Έβρος και τα χωριά θα είναι και πάλι αδικημένοι;
Ο ΔΙΛΟΦ θα έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη, έχει όμως ως σκοπό να αγκαλιάσει με τον ίδιο τρόπο όλους του φαρμακοποιούς του Συλλόγου, όπου κι αν βρίσκονται. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε σε λογικά πλαίσια να απολαμβάνουν εξίσου όλοι τις ίδιες υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτό εξετάζεται η δημιουργία παραρτήματος στην Ορεστιάδα, το οποίο θα στηθεί τους προσεχείς μήνες εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει όντως ανάγκη. Πάντως ο ΔΙΛΟΦ θα διαθέτει αυτοκίνητο προκειμένου να φτάνει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλον το νομο.
Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα, αν κάποιο φαρμακείο θέλει να εξαιρεθεί από τις υπόλοιπες υπηρεσίες, πλην της κατάθεσης των συνταγών, να μπορεί να παραμείνει στον ΔΙΛΟΦ πληρώνοντας όμως μειωμένη μηνιαία συνδρομή.
Ποιο είναι το κόστος δημιουργίας και λειτουργίας του ΔΙΛΟΦ; Πώς θα καλυφθεί;
Ο ΔΙΛΟΦ θα πρέπει να αγοράσει κάποια πάγια στοιχεία απαραίτητα για την λειτουργία του. Αυτά είναι ενδεικτικά: γραφεία και βιβλιοθήκες, Η/Υ, εκτυπωτές, φωτοτυπικό μηχάνημα, γραφική ύλη, δικαστικά έξοδα, ειδικό λογισμικό για διαχείριση των λογαριασμών των φαρμακείων, αυτοκίνητο.
Για να αποκτηθούν τα παραπάνω θα απαιτηθεί ένα αρχικό κεφάλαιο το οποίο θα καλυφθεί από το κόστος εγγραφής (360 ευρώ/ φαρμακείο). Όσα χρήματα περισσέψουν (υπολογίζουμε ότι θα περισσέψουν κάποια) θα αφαιρεθούν από τις μηνιαίες συνδρομές των επόμενων μηνών.
Το κόστος λειτουργίας του ΔΙΛΟΦ συνίσταται σε δαπάνες μισθοδοσίας των υπαλλήλων, κοινόχρηστα, λογαριασμοί τηλεφώνων κλπ, καύσιμα, γραφική ύλη, κούριερ, ασφάλιση συνταγών, κόστος λειτουργίας κοινωνικού φαρμακείου κλπ θα καλύπτεται από μηνιαίες συνδρομές των μελών του ΔΙΛΟΦ.
Η μηνιαία συνδρομή όπως έχει οριστεί βάσει του καταστατικού του ΔΙΛΟΦ θα είναι 75 ευρώ ανά φαρμακείο με ένα φαρμακοποιό με επιπλέον κόστος 10 ευρώ ανά φαρμακοποιό για τα συστεγασμένα. Αυτό διότι τα 10 ευρώ από τα 75 είναι η ετήσια συνδρομή στο σύλλογο διαιρεμένη ανά μήνα, η οποία καταβάλλεται ανά μέλος του Συλλόγου, ενώ τα υπόλοιπα 65 ευρώ του ΔΙΛΟΦ ανά φαρμακείο (πόρτα) ανεξάρτητα του αριθμού των φαρμακοποιών που περιλαμβάνει καθώς θα καταθέτει ένα λογαριασμό.
Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό δεν είναι οριστικό. Θα αναθεωρηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τα έξοδα του ΔΙΛΟΦ και μάλιστα η εκτίμηση είναι ότι θα είναι σημαντικά μειωμένο εξαιτίας του ότι έχει προϋπολογιστεί με το δεδομένο ότι θα απασχολούνται 3 υπάλληλοι, ενώ έχουμε 2 και ότι θα πληρώνουμε ενοίκια για γραφεία τα οποία τελικώς δεσμεύτηκε να μας τα παραχωρήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ως αντάλλαγμα για τη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Ο ΔΙΛΟΦ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο και θα έχει έσοδα όσα απαιτούνται για να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του και πέραν τούτου ουδέν.
Μήπως ορισμένες δαπάνες είναι υπερβολικές; Τι χρειαζόμαστε πχ το αυτοκίνητο;
Η επιλογή του απαραίτητου εξοπλισμού έγινε με βάση τη λειτουργικότητα και την τεχνογνωσία που πήραμε από άλλους Διανεμητικούς Λογαριασμούς, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Επιπλέον το να αναλάβουμε εμείς ορισμένες εργασίες πχ φωτοτυπίες εγγράφων προς διανομή, μας εξοικονομεί μεσοπρόθεσμα πολύ περισσότερα χρήματα που τώρα δίνουμε σε φωτοτυπάδικα.
Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο πρώτον γιατί θα πρέπει ο ΔΙΛΟΦ να εξυπηρετεί όλο το νομό και οι υπάλληλοί μας να φτάνουν μέχρι το Ορμένιο και τους Μεταξάδες. Δεύτερον, διότι θα εξυπηρετείται το κοινωνικό φαρμακείο και πρέπει να μεταφέρονται φάρμακα από τα φαρμακεία σε αυτό και τρίτον και σημαντικότερο ,διότι οι φάκελοι με τις συνταγές σας θα είναι ασφαλισμένοι για περίπτωση κλοπής, πυρκαγιάς, ατυχήματος κλπ. Οι ασφαλιστικές εταιρίες στην περίπτωση αυτή απαιτούν να υπάρχει ιδιόκτητο επαγγελματικό αυτοκίνητο. Η δαπάνη πάντως για την απόκτησή του δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Γιατί επιλέχθηκε ο τρόπος χρηματοδότησης μέσω μηνιαίας συνδρομής;
Πολλοί Σύλλογοι που λειτουργούν διανεμητικούς λογαριασμούς, αντί μηνιαίας συνδρομής έχουν επιλέξει να παρακρατούν ένα ποσοστό των χρημάτων των λογαριασμών των φαρμακείων που διακινούνται μέσω αυτών (κάτι σαν rebate). Όμως το ΔΣ θεώρησε άδικο αυτό το μέτρο καθώς θα οδηγούσε στα φαρμακεία με μεγαλύτερους λογαριασμούς να πληρώνουν πολύ περισσότερα, ενώ το κόστος διαχείρισης ανά φαρμακείο για τον ΔΙΛΟΦ θα είναι το ίδιο ανεξαρτήτως του λογαριασμού του. Κι επιπλέον καταρρίπτει τη βασική αρχή ότι τα έσοδα του ΔΙΛΟΦ πρέπει να καλύπτουν τα έξοδα γεγονός που δεν μπορεί να εκτιμηθεί μέσω ενός μεταβλητού ποσού όπως είναι το ποσοστό επί του λογαριασμού, το οποίο φυσικά αλλάζει από μήνα σε μήνα.
Για το λόγο αυτό η μηνιαία συνδρομή είναι ο καλύτερος και πιο ξεκάθαρος τρόπος να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα του ΔΙΛΟΦ με στόχο πάντα να είναι η μικρότερη δυνατή, αλλά και κυρίως να είναι ανταποδοτική, ώστε και το τελευταίο cent των φαρμακείων να πιάνει τόπο.
Μπορεί κάποιο φαρμακείο να αρνηθεί να εγγραφεί στον ΔΙΛΟΦ;
Η εγγραφή στον ΔΙΛΟΦ είναι θεωρητικά προαιρετική. Πρακτικά, όμως, από τη στιγμή που θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει και να παραδίδει τις συνταγές των ταμείων και κυρίως του ΕΟΠΥΥ, σταματά η δυνατότητα ενός εκάστου φαρμακείου να παραδίδει ατομικά τις συνταγές στον ΕΟΠΥΥ.
Ο ΕΟΠΥΥ μας έχει αποστείλει ήδη έγγραφο που αναμένει την υπογραφή του ΔΣ το οποίο όταν υπογραφεί θα στερεί πλέον τη δυνατότητα της ατομικής υποβολής συνταγών προς τον ΕΟΠΥΥ.
Η σύσταση του ΔΙΛΟΦ έχει εγκριθεί ομόφωνα από τρείς διαδοχικές γενικές συνελεύσεις και υπάρχει η βούληση από το ΔΣ να ολοκληρώσει το εγχείρημα. Ήδη έχει συσταθεί ως σωματείο, έχει πάρει ΑΦΜ, έχει προσλάβει υπαλλήλους και είναι σε πολύ προχωρημένο πλέον στάδιο για να σταματήσει εξαιτίας κάποιων καλοπροαίρετων διαφωνιών, οι οποίες είναι θεμιτό και αναμενόμενο να υπάρχουν.
Πόσους υπαλλήλους θα διαθέτει ο ΔΙΛΟΦ; Με ποια κριτήρια έγινε η πρόσληψή τους;
Ο ΔΙΛΟΦ έχει προχωρήσει στην πρόσληψη δύο υπαλλήλων. Της κας Μαρίνας Νικολακοπούλου και της κας Αριστέας Αρχοντίδου.
Η επιλογή τους έγινε μέσα από μια πολύ σκληρή διαδικασία, ανάμεσα σε πάνω από 150 υποψήφιους και μέσα από μια εξαντλητική διαδικασία γραπτών και προφορικών δοκιμασιών και συνέντευξης. Πρόκειται για δύο άτομα με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία που ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν να «στήσουμε» το εγχείρημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ συν τω χρόνο θα γίνουν «οι δικοί μας άνθρωποι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου