Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή του προέδρου του ΦΣ Ροδόπης Ηλία Χαλιγιάννη


Συνάδελφοι, 

όπως καταλαβαίνετε δεν έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε μόνο μία επιθετική πολιτική του Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου αλλα και την καταστροφική μανία του απέναντι στον κλάδο, που όχι μόνο έφερε την οικονομική εξαθλίωση στο επάγγελμά αλλά επιδιώκει την απαξίωση μας ως στελέχη της ελληνικής κοινωνίας. Πλέον, απειλείται πάνω απ’ όλα η ανθρώπινή μας αξιοπρέπεια και μετά η επαγγελματική μας υπόσταση. Με την τροπολογία που θέτει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο την προσεχή Τρίτη ο Υπουργός Υγείας, γινόμαστε ο πρώτος επαγγελματικός κλάδος, που ξεκάθαρα καταπατούνται τα εργασιακά του δικαιώματα. Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου χωρίς περιορισμούς, δεν αποτέλεσε ποτέ απαίτηση των Τροικανών αλλά αποδυκνύει την εκδικητικότητα του Α. Λοβέρδου προς τους αγώνες επιβίωσης του κλάδου, για την κατοχύρωση των αυτονόητων υποχρεώσεων του Κράτους απέναντι μας.

 
Ο κλάδος μας, απέδειξε και στο παρελθόν οτι αντιμετωπίζει σύσσωμος και ενωμένος παρόμοιες προσπάθειες υποταγής και εξόντωσης του επαγγέλματος. Ας πούμε ΟΧΙ για μία ακόμα φορά στην προσπάθεια του Α. Λοβέρδου να εξυπηρετήσει συμφέροντα τρίτων, που σκοπό έχουνε οχι μόνο την οικονομική αλλά τη σωματική, πνευματική και ψυχική εξαθλίωση του Έλληνα φαρμακοποιού, εισβάλλοντας μετέπειτα ως “λυτρωτές” στο χώρο του φαρμακείου και της Δημόσιας Υγείας.

ΕΜΕΙΣ, δε θα μετατρέψουμε τα φαρμακεία μας σε περίπτερα, ούτε θα κάνουμε το χώρο του φαρμακείου, ενα ακόμη δωμάτιο του σπιτιού μας.

Χάσαμε πολλά συνάδελφοι.

Μας πήρανε πολλά.

ΔΕ θα φέρουμε τον κανιβαλλισμό στο επάγγελμά μας. Ειναι πρωτόγονη μορφή επιβίωσης και όποιος τον προκαλέσει θα βρεθούμε απέναντι του.

ΔΕ θα “βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια”.

ΔΕ θα χάσουμε την ίδια μας την αξιοπρέπεια στην κοινωνία.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Φ.Σ.ΡΟΔΟΠΗΣ

 Χαλιγιάννης Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου