Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

ΟΓΑ: Είμαστε στον ΕΟΠΥΥ από 1/1/2012


Ανάρτηση από Pharmateam
Δελτίο Τύπου
Τετάρτη 4.01.2012

«ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ»

Ο ΟΓΑ έχοντας ενταχθεί από 1-1-2012 στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας- Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ενημερώνει όλους τους ασφαλισμένους του ότι:


1. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ έχουν πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι ή θα συμβληθούν στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - ΕΟΠΥΥ.

2. Τα Ατομικά Συνταγολόγια των ασφαλισμένων του ΟΓΑ δεν ισχύουν και η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα σε συνταγολόγιο ενιαίου τύπου που έχουν προμηθευτεί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

3. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ είναι απαραίτητο, κατά την επίσκεψη στο γιατρό, να επιδεικνύουν το Βιβλιάριο Υγείας, ασφαλιστικά ενήμερο, (τα βιβλιάρια υγείας ισχύουν και εξακολουθούν να θεωρούνται από τους αρμόδιους Ανταποκριτές του ΟΓΑ), για να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

4. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ μπορούν να έχουν σχετική ενημέρωση για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καλώντας το τριψήφιο 184 καθώς και από όλα τα ΚΕΠ. Επίσης, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr όπου είναι αναρτημένοι κατάλογοι των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

Σχόλιο Pharma Team
Τα ερωτήματα που εγείρονται μετά από τη δήλωση του κΚουτρουμάνη αλλά και του κΒουδούρη πως ο ΟΓΑ θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από Φεβρουάριοείναι πολλάαλλά αυτά δεν απασχολούν εμάςθα τα βρουν αυτοί μεταξύ τους
Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε πως με βάση αυτό το έγγραφο εμείς ως φαρμακοποιοίείμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε μόνο ηλεκτρονικές συνταγές ή σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τις πράσινες συνταγές του πάλαι ποτέ ΙΚΑ με τα συνταγολόγια του οποίου έχουνεφοδιαστεί οι συμβεβλημένοι με τον ΟΓΑ ιατροί
Οι οδηγίες εκτέλεσης συνταγών ΟΓΑ στον ΕΟΠΥΥ προφανώς αλλάζουν και υϊοθετούνται αυτές του ΕΟΠΥΥ
Το μόνο που πρέπει να διευκρινιστεί είναι αν για αυτό το μήνα οι συνταγές του ΟΓΑ θα είναι σε ξεχωριστή κατάσταση στο τέλος του μήνα ή θα ενταχθούν στην κατάσταση συνταγών ΕΟΠΥΥ
Φυσικά και θα χρειαστούν νέες διευκρινιστικές εγκύκλιοι για διάφορα θέματα.
Μέχρι τότε όμως εμείς ακολουθούμε όπως πάντα την τελευταία ενημέρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου