Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ ΦΣ ΕΒΡΟΥ


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΝΠΔΔ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ 2551029066

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΦΣ ΕΒΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΦΣ, ΜΜΕ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 3/1/2012


Θέμα: Απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Τρίτης 3/1/2012
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι νεοτέρας.
Όρισε νέα Γενική Συνέλευση την προσεχή Κυριακή 8/1/2012 για επανεκτίμηση της κατάστασης.
Ζητούμε:
·         Να οριστούν ημερομηνίες πληρωμής για τον ΕΟΠΥΥ για όλο το 2012
·         Νομοθετική ρύθμιση του ελάχιστου χρόνου εξόφλησης των προμηθευτών του φαρμακείου τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες μετά την ορισμένη ημερομηνία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ για αγορές που αναφέρονται στον συγκεκριμένο μήνα.
·         Τη δημιουργία ταμείου εγγυοδοσίας πληρωμών ασφαλιστικών ταμείων προς φαρμακεία που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμών των λογαριασμών των ταμείων προς τα φαρμακεία μετά την παρέλευση 45 ημερών που προβλέπει ο νόμος.
·         Αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών του 2010 και 2011 χωρίς την παρακράτηση rebate. Θεωρούμε ότι και μόνη η καθυστέρηση τόσων μηνών όπου δανείζουμε άτοκα το κράτος είναι τεράστια θυσία και είναι αδιανόητο να ζητείται επιπλέον έκπτωση και μάλιστα «αν και εφόσον» πάρουμε την επόμενη δόση από την τρόικα.
·         Κοινούς κανόνες συνταγογραφίας για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο διαχωρισμός σε πρώην ασφαλισμένους ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ κλπ είναι γραφειοκρατικός και οδηγεί σε παράλογες απορρίψεις συνταγών. 
·         Να μην εφαρμοστεί η οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους του φαρμακείου και να μην  εφαρμόζεται το μνημονίο «κατά συμφέρουσα ερμηνεία». Το μνημόνιο πουθενά δεν αναφέρει οριζόντια περικοπή. Επίσης το μνημόνιο ρητά αναφέρει υποχρεωτική συνταγογράφηση με δραστική ουσία, απαίτηση που έχει ξεχαστεί και έχει μπει στο αρχείο 

    Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο Γραμματέας

Γουτκίδης Πασχάλης                                                                                   Τσώκος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου