Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δ.Καραγεωργίου: Eιδικές Oικονομικές Ζώνες


Στην τελευταία  ΓΣ του ΠΦΣ ο συνάδελφος Τσαπέκος (Ροδόπη) αναζήτησε τα σημεία αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που μόλις είχε ψηφισθεί και απάντησα ότι δυστυχώς η χώρα τελεί σε ειδικό καθεστώς κρίσης και όλες αυτές οι υποθέσεις στο ΣτΕ απορρίπτονται.

Αμέσως μετάνιωσα. Άλλος νομικός τρόπος αντίστασης στοAnschluss(προσάρτηση) δεν υπάρχει. Οι μαγικές αγωγές κατά του πολυνομοσχεδίου στην υπεράσπιση της συνταγματικότητας μας. Στην υπεράσπιση δηλαδή της εθνικής μας υπόστασης..

Η συνταγματικότητα των νόμων άλλωστε πάντοτε ήταν πεδίον λαμπρό για…τις ‘’νομικές υπηρεσίες του ΠΦΣ’’ .Μετά ο εκλεκτός συνάδελφος στο τι και το πώς επικράτησε στο επάγγελμα μας στην Τουρκία. Ως απόρροια  ενός  συνεδρίου που παρακολούθησε εκεί, προσπάθησε να δώσει ομοιότητες μιας πορείας δικής μας και την τραγική κατάληξη πολλών φαρμακείων ως σοβαρό ενδεχόμενο. Εδώ, πολλοί δυσφόρησαν αγχωμένοι ίσως από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών του ΕΟΠΥΥ. Σ’ αυτούς όλους και πιο πολύ στα συλλογικά μας όργανα όλων των επιπέδων, λέω ότι:

Η Θράκη της καρδιάς μας μαζί με την Ανατολική Μακεδονία απέχουν 1 ώρα με το αεροπλάνο από την Αθήνα, αλλά 3 ώρες μόνο οδικώς από το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Απέχουν έτη φωτός από το Κολωνάκι και την Εκάλη τους και τον διαρκώς απομονωμένο εναέριο Ελληνικό χώρο, αλλά 3 μόνο ώρες από τον κόμβο της πόλης που τους  δίνει όλο τον κόσμο στο ‘πιάτο’. Αυτοί που σχεδιάζουν τις ΕΟΖ ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

 Μέσα σ’ αυτές τα φαρμακεία είτε θα βρεθούν εγκλωβισμένα και θα σβήσουν αν δεν έχει προλάβει το Ελληνικό κράτος, είτε θα πιάσουν στα  χέρια τους την κατάσταση και θα δουν κίνητρα εκεί που οι άλλοι βλέπουν απειλές.
Έχει μεγάλο δίκαιο ο συνάδελφος για την μεγάλη βάση εκκίνησης, την συνταγματικότητα και την τήρηση της.
Στα προσαρτημένα κράτη ή διαμερίσματα άλλοι κανόνες διέπουν την επαγγελματική ζωή των ανθρώπων.

Αυτό το μέρος του άμεσου μέλλοντος ο ΠΦΣ ακόμη δεν το έχει δει. Ούτε μπορεί ακόμη να δεχθεί ότι οι καθυστερήσεις(ή μήπως τα χαμένα?) των οφειλών της ΔΕΗ θα καθυστερήσουν και άλλο επειδή ακριβώς συνδέονται με τα ενεργειακά πεδία της χώρας υπό την σοβαρή έννοια  της Ευρωπαϊκής region policy. Σε τέτοιες λοιπόν περιοχές ‘ειδικών επενδύσεων’ τα φαρμακεία όπως και όλος ο τομέας υγείας πρέπει να μπορεί –αν μπορεί- να παρέχει τις υπηρεσίες του σχεδόν τζάμπα.. Δεν είναι δυνατόν να αφεθεί επαγγελματική συγκροτημένη τάξη να χαίρεται την επαγγελματική της ανεξαρτησία και ελευθερία. Πρώτα η οικονομική εξαθλίωση και μετά η συνομιλία  με όσους επιβιώσουν. Με πρώτη εφαρμογή φυσικά στην Δυτική Μακεδονία.

Η εγγύηση της συνοχής μας είναι η συνταγματικότητα. Περιέργως αυτή η πρόταση δεν μπήκε από κανέναν άλλο στη ΓΣ του ΠΦΣ.
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλήθεια διάβασε κανείς τον προϋπολογισμό του 2013 στο μέρος της υγείας? Οποία ομοιότης με την έκθεση τηςCommission για την Ελλάδα του Σεπτεμβρίου του 2012.

Είμαστε σε ένα καινούργιο κόσμο. Οι τακτικισμοί και οι νοοτροπίες ίντριγκας, αποκλεισμών, πολιτικάντικων ενεργειών κ.λ.π. που ξέραμε πέθαναν. Μαζί τους θα τελειώσει και ο όποιος εξακολουθεί  στον καινούργιο αυτό κόσμο να σκέπτεται όπως μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Είναι βαριά ευθύνη για όλους μας στον ΠΦΣ να δώσουμε την προοπτική επιβίωσης στον κόσμο μας.
Αυτή είναι στην ουσία ο προγραμματισμός δράσης για το 2013.
Η πρώτη μάχη και η σκληρότερη είναι απέναντι στον εαυτό μας της περασμένης εβδομάδας.

                                                                                                                             Δημήτρης ΚαραγεωργίουΥΓ1. Στις ΕΟΖ δεν θα ισχύει το φορολογικό καθεστώς που έρχεται και πιθανώς θα προσπαθήσει να απαλύνει η νέα ‘Οικινιμοτεχνική υπηρεσία’ του ΠΦΣ.
 Οι εταιρίες όπως θα είναι μικτές π.χ. ‘Ragiopharm-Dimitris GMBH’.
ΥΓ2. Το σημείωμα αυτό γράφτηκε γιατί ακόμα του παλαιού κόσμου εγώ, εξακολουθώ να πιστεύω και να ομνύω σ’ αυτό το σύνταγμα που η φυλαξή του εναπόκειται στον πατριωτισμό των πολιτών.
ΥΓ3. Όποιος απογοητεύθηκε από τον ολίγιστο Σαλμά ότι φταίνε οι φαρμακοποιοί για τις ελλείψεις φαρμάκων είναι γιατί είναι επίσης του παλαιού κόσμου. Δεν αντιλαμβάνεται ότι κυρίαρχη πλέον είναι η βλακεία που καλύπτει τα συμφωνημένα κοντράτα που τα είπε νόμους εκείνος ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου