Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΠΦΣ 10/11


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Αθήνα,                  10/11/2012        


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΦΣ

-        Η δημόσια υγεία διαρκώς υποβαθμίζεται.
            Οι Φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους           εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να οικοδομήσουν ένα μέτωπο για την           υπεράσπιση    της Δημόσιας υγείας και την επαρκή  χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

-        Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες.

-        Τα φαρμακεία είναι σε δεινή θέση.
            Προκειμένου να  λειτουργήσουν και να προμηθεύσουν με φάρμακα τους             ασφαλισμένους, δανείζονται χωρίς να πληρώνονται, πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ επί         μη εισπαραχθέντων.
            Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει η εξωφρενική απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να εισπράττει        έκπτωση ενώ δεν έχει πληρώσει εντός συμβατικών ημερομηνιών.

-        Η πλήρης αποπληρωμή των οφειλομένων για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αλλά και η αποπληρωμή των χρεών όλων των εντασσομένων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης για τα φαρμακεία
-        Επιμένουμε για τον συμψηφισμό με την Εφορία και ζητάμε να μην υπάρχει εξοντωτική φορολογία.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε
1.        24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην Υγεία (θα ενημερωθείτε εγκαίρως)
2.      48ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 και 27 Νοεμβρίου και Γενική Συνέλευση που θα   εκτιμήσει την πορεία των πληρωμών και όλο το διεκδικητικό πλαίσιο


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου