Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ανδρέα Γαλανόπουλου, προέδρου τις ΟΣΦΕ, οι αιτίες για τις ελλείψεις φαρμάκων είναι βασικά οι εξής:

- Λόγω πιστωτικού κινδύνου της χώρας, οι φαρμακευτικές εταιρείες κλείνουν το πιστωτικό ρίσκο στην Ελλάδα, περιορίζοντας τόσο τις ποσότητες όσο και τις πιστώσεις.
- Κάποιες πιέσεις του παράλληλου εμπορίου, σε κωδικούς με μεγάλη κυκλοφορία, εξακολουθούν να υπάρχουν από το χονδρεμπόριο που εμπλέκεται σε αυτό.
- Το «ντόμινο» που παρατηρούμε, με κλείσιμο χονδρεμπόρων-φαρμακαποθηκών, έχει δημιουργήσειδυσλειτουργία στην κατανομή των ποσοτήτων στα φαρμακεία. Υπάρχουν φαρμακεία που ψάχνουν εναγωνίως να βρουν νέο προμηθευτή. Οι δε εταιρείες δεν έχουν προσαρμόσει ακόμα τις ποσότητες που προμηθεύουν στους υπόλοιπους χονδρέμπορους.
- Η περίεργη τιμοδότηση που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, που τώρα με τις γραμμικές μειώσεις έχει οδηγήσει τις εταιρείες να σφραγίζουν την αγορά σε πολλά φτηνά φάρμακά τους.
Με λίγα λόγια, υπάρχει ένα πρόβλημα διάχυσης επισφάλειας σε όλη τη φαρμακευτική αγορά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την ελλειμματική κατανομή και παράδοση διάφορων κωδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου