Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Αγαπητέ κ. Σουλιώτη,
ονομάζομαι Τερζής Αναστάσιος και είμαι αντιπρόεδρος του Φ.Σ. Έβρου. Στην συνάντηση που είχαμε στην Καβάλα την Καθαρά Δευτέρα σας είχαμε θέσει το ερώτημα τί θα γίνει με τις συνταγές του ΟΠΑΔ που εκδίδονται από μη συμβεβλημένους ιατρούς. Όπως σας είχαμε τονίσει και βεβαίως είχατε αναγνωρίσει κι εσείς, δεν είναι δυνατόν οι φαρμακοποιοί να γνωρίζουν ποιοι ιατροί ειναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ προκειμένου να δέχονται μονάχα τις δικές τους συνταγές. Μάλιστα, είχατε διαβεβαιώσει ότι μέχρι να προχωρήσει το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπου αναγκαστικά θα συνταγογραφούν πλέον μονάχα οι συμβεβλημένοι ιατροί, θα υπάρχει μια ανοχή από τις κατά τόπους υπηρεσίες σας στον έλεγχο των συνταγών που καταθέτονται από τα φαρμακεία και δεν θα απορρίπτονται όσες έχουν εκδοθεί από μη συμβεβλημένους. Ή εν πάσει περιπτώσει, οι όποιες ενέργειές σας δεν θα επιβαρύνουν τα φαρμακεία, τα οποία και να θέλουν δεν μπορούν να αστυνομεύουν την εφαρμογή του μέτρου αυτού.
Όταν μεταφέραμε τα όσα ειπώθηκαν στην Καβάλα στις υπευθύνους της τοπικής ΥΠΑΔ Αλεξανδρούπολης κ. Σακάρα Χρυσή και κ. Γκιούμε Δήμητρα, μας δήλωσαν ότι μια προφορική δήλωση ακόμη κι από το διοικητή του ΟΠΑΔ δεν τις καλύπτει και προτίθενται να περικόπτουν όλες τις συνταγές που εκδίδονται από μη συμβεβλημένους ιατρούς και κατατίθενται από τα φαρμακεία μας.
Όπως καταλαβαίνετε αυτό συνιστά τεράστια αδικία που φτάνει στα όρια της αυθαιρεσίας και για το λόγο αυτό σας ζητούμε:
  • Να αποστείλετε ενημερωτική εγκύκλιο στις κατά τόπους ΥΠΑΔ όπου να επαναλαμβάνετε αυτό το οποίο προφορικά δεσμευτήκατε, ότι μέχρι να βρεθεί τρόπος να ελέγχεται το ποιος γιατρός ειναι συμβεβλημένος και ποιος όχι δεν θα γίνει καμιά περικοπή συνταγής από τα φαρμακεία
  • Να δεσμευθείτε ότι αν γίνει τέτοιου είδους περικοπή θα παρέμβετε προσωπικά προκειμένου να αρθεί η αδικία.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με τιμή,

Τερζής Αναστάσιος, Αντιπρόεδρος Φ.Σ. Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου