Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη  2 Φεβρουαρίου συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας των  Υπουργείων Υγείας και Εργασίας , με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα του φαρμάκου.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι  η φαρμακευτική δαπάνη για το 2012 δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 2.880.000.000 ευρώ και αυτό θα ελέγχεται τριμηνιαία βάση. Στο ποσό αυτό όπως δήλωσαν οι υπουργοί δεν συμπεριλαμβάνεται  μάλλον ο ΦΠΑ. Επίσης μένει να διευκρινιστεί αν συμπεριλαμβάνονται και  τα νοσοκομειακά φάρμακα.
 «Ζητήσαμε απ΄ όλους έκπτωση. Πλήρωσαν οι φαρμακοποιοί, οι εταιρείες και οι φαρμακαποθήκες. Δεν μπορεί οι γιατροί να συνεχίζουν να γράφουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Από την πλευρά του Π.Φ.Σ. ο πρόεδρος κ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι το ποσό αυτό είναι ελάχιστο. « Είκοσι τρία  ευρώ τον μήνα ή 274 ευρώ τον χρόνο είναι το ποσό για φάρμακα που αντιστοιχεί σε κάθε έλληνα ασφαλισμένο με βάση τον προϋπολογισμό των 2.880.000.000 ευρώ πού είναι η προβλεπόμενη φαρμακευτική δαπάνη για το 2012»,τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου , συμπληρώνοντας  ότι είναι  λάθος  όλες οι προσπάθειες  περιστολής  να επικεντρώνονται στο φάρμακο που αποτελεί μόνο το 18% της συνολικής δαπάνης υγείας .
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. δήλωσε ότι είμαστε αντίθετοι στην απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΗΦΑ – ο κ. Λοβέρδος μίλησε για χαλάρωση τιμών- ενώ έτυχε θετικής ανταπόκρισης το ζήτημα του συμψηφισμού των χρεών με το δημόσιο. Τέλος ζήτησε την επανεξέταση των προτάσεων του Ε.Ο.Φ., του ΕΟΠΥΥ και των αρμοδίων επιτροπών για την Υγεία , προκειμένου η περιστολή των δαπανών να γίνει με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο και όχι σε βάρος των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου