Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣ ΕΒΡΟΥ


 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ ΝΠΔΔ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ 2551029066
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 29/12/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε ο ΠΦΣ με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 2/1/2012 και Τρίτη 3/1/2012, ενώ ταυτόχρονα αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012.
Στο διάστημα αυτό το κοινό θα εξυπηρετείται από τα φαρμακεία υπηρεσίας.
Η εξαγγελθείσα μείωση του ποσοστού κέρδους μας στο 15% κατά τις επιταγές του μνημονίου, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη οικονομική ασφυξία από την ασυνέπεια στις πληρωμές των ταμείων θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια περίπου 4000 φαρμακεία σε άμεσο κλείσιμο, ενώ άλλα τόσα θα πιεστούν ιδιαίτερα και θα κλείσουν σταδιακά μέσα στους επόμενους 6 μήνες.
Αυτό θα υποβαθμίσει την φαρμακευτική περίθαλψη και το σύστημα υγείας της χώρας μιας και χωριά, νησιά και απομακρυσμένες περιοχές θα μείνουν χωρίς φαρμακείο, ενώ θα αραιώσει και το δίκτυο στις πόλεις.
Να σημειώσουμε ότι τα 60-90 εκατ ευρώ που υπολογίζει να εξοικονομήσει το υπουργείο από τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων, θα έχουν βραχυπρόθεσμη και σχεδόν μηδενική ωφέλεια για τη δαπάνη, καθώς μόνο η απώλεια φορολογικών εσόδων υπολογίζεται σε πάνω από 70 εκατ ευρώ, ενώ αναμένεται να χαθούν και 16.000 θέσεις εργασίας.
Είναι πλέον πασιφανές ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική ουδόλως αποσκοπεί στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά ευνοεί σκανδαλωδώς την πανίσχυρη βιομηχανία και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που αποβλέπουν να περάσει στον απόλυτο έλεγχό τους η λιανική του φαρμάκου.
Σε αυτό το πλαίσιο, παλεύουμε κυριολεκτικά για την επιβίωσή μας και για τη φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου