Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΦΣ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΝΠΔΔ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ 2551029066

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΦΣ ΕΒΡΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, 29/12/2011



Θέμα: Απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Τετάρτης 28/12/2011
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε ο ΠΦΣ με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 2/1/2012 και Τρίτη 3/1/2012, ενώ ταυτόχρονα αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012.
Καλούνται οι τοπικοί σύλλογοι Αλεξανδρούπολης, Φερών, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας να ορίσουν φαρμακεία υπηρεσίας, με αλλαγές εφημερεύοντος φαρμακείου ανά 2ωρο από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και τις 2 ημέρες της απεργίας. Μετά τις 10 μμ και μέχρι το επόμενο πρωί θα αναλαμβάνει το φαρμακείο που εφημέρευε σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα καλούνται όλοι οι φαρμακοποιοί να συνδράμουν ηθικά και υλικά στους συναδέλφους τους που θα είναι εν υπηρεσία, δείχνοντας έμπρακτα την ομόνοια του κλάδου στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του.
Η πρόταση της Γενικής Συνέλευσης είναι τα φαρμακεία των χωριών να παραμείνουν κλειστά και τις δύο μέρες.
Συνάδελφοι, η μείωση του ποσοστού κέρδους μας στο 15% κατά τις επιταγές του μνημονίου, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη οικονομική ασφυξία από την ασυνέπεια στις πληρωμές των ταμείων θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια περίπου 4000 φαρμακεία σε άμεσο κλείσιμο, ενώ άλλα τόσα θα πιεστούν ιδιαίτερα και θα κλείσουν σταδιακά μέσα στους επόμενους 6 μήνες.
Παλεύουμε κυριολεκτικά για την επιβίωσή μας και για τη φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο Γραμματέας

Γουτκίδης Πασχάλης                                                                                   Τσώκος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου