Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ


Σας κοινοποιούμε την ενημέρωση για τις πληρωμές του ΟΠΑΔ, καθώς και τα δύο έγγραφα όπου φαίνεται η δέσμευση των σχετικών ποσών που αφορούν και τα φάρμακα υψηλού κόστους.Ο ΠΦΣ πιέζει για την κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών εντός των επόμενων ημερών.

 ---------------------------------------------------------------------------ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ο.Π.Α.Δ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αθήνα, 28.4.2011

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΦΣ»

Αγαπητέ κε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε την αναμενόμενη επιχορήγηση από το Υπ. Οικονομικών από την οποία δεσμεύτηκε το ποσό των 143.030.000€ για τις πληρωμές των λογαριασμών σας έως και τον Οκτώβριο του 2010.

Σημειώνεται ότι με το ποσό που έχει δεσμευτεί θα καλυφθούν και οι συνταγές φαρμάκων υψηλού κόστους για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2010 - Φεβρουαρίου 2011, όπου αυτές δεν έχουν περιληφθεί στους ήδη εξοφλημένους λογαριασμούς.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη έχουν εκδοθεί τα επιτροπικά εντάλματα τα οποία στέλνονται στις κατά τόπους ΥΠΑΔ και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία πληρωμής των μελών σας, η οποία είναι σαφώς συντομότερη μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τέλος, όπως γνωρίζετε, τα χρήματα που αφορούν στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακοποιών για το ως άνω διάστημα είναι δεσμευμένα στους σχετικούς ΚΑΕ και ως εκ τούτου το όλο θέμα έχει πλέον διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Λέκτορας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

EGGRAFO_OPAD_1
EGGRAFO_OPAD_2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου