Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΟΣ ΠΦΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 15/6/2012 με το υπ' αριθμ. Πρωτοκόλλου 1991 έγγραφο σας απευθυνθήκατε προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας κάνοντας απολογισμό της μεγάλης κινητοποίησης που μόλις είχατε με απόφασή σας διακόψει. Σε ένα σημείο της επιστολής σας αυτής αναφέρατε αυτολεξεί: «Κατανοούμε πλήρως την αγωνία όλων των συναδέλφων για την κάλυψη όλων των υποχρεώσεων μας, των επιταγών κλπ.

Έχουμε προτείνει σε όλους να ρυθμίσετε τις επιταγές σας σύμφωνα με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορείτε να ανταπεξέλθετε.

Αυτό βεβαίως είναι απόφαση του καθενός από εσάς.

Ακόμη έχουμε αποφασίσει να «αυτοματοποιήσουμε» τις κινητοποιήσεις στην περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ αποδειχθεί ασυνεπής.»
Σήμερα, δύο μέρες πριν μπει ο Αύγουστος, εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το πότε θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα που έχουμε αγοράσει και ήδη πληρώσει στους προμηθευτές μας και έχουμε διαθέσει το μήνα Μάιο, ενώ με ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία παρακολουθούμε διάφορες πληροφορίες που φτάνουν σε μας και κάνουν λόγο ότι το ποσό που είναι σε θέση να εξασφαλίσει ο ΕΟΠΥΥ έναντι των λογαριασμών του Μαΐου, είναι πολύ μικρότερο από αυτό που ανακοινώθηκε επίσημα πριν από μερικές μέρες. Όπως καταλαβαίνετε ασφαλώς, αυτό καθιστά αδύνατον για τον οποιονδήποτε να ρυθμίσει τις επιταγές του σύμφωνα με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ όπως προτείνετε στο 1991/15-6-2012 έγγραφό σας.

Δεδομένου ότι ο Αύγουστος θα είναι ο 4ος συνεχόμενος μήνας που θα παράσχουμε πίστωση στον ΕΟΠΥΥ όντας απλήρωτοι, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, οπωσδήποτε πριν βγει ο Ιούλιος, αν θα συνεχίσουμε να παίρνουμε και να εκτελούμε συνταγές ΕΟΠΥΥ και σαν ανώτατο κλαδικό συλλογικό όργανο να δώσετε σαφείς κατευθύνσεις σχετικά με το πώς να κινηθούμε από την 1η Αυγούστου και μετά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου