Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σαλμάς προς μικροβιολόγους: "Δεν έχω χρήματα, θα κάνω ό,τι μπορώ!"

Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των μικροβιολόγων με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισημάνθηκε και επιβεβαιώθηκε πλήρως το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πόρους, ότι οι δυνατότητες του προϋπολογισμού του εξαντλούνται έως και Σεπτέμβρη και ότι οι πληρωμές του τελευταίου τριμήνου είναι εντελώς στον αέρα! 

Μάλιστα ζητήθηκε από τη μεριά του υπουργείου να μειωθούν οι τιμές για το τελευταίο τρίμηνο (κάτι σαν εθελοντικό «κούρεμα» δηλαδή), κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ένωσης εργαστηριακών γιατρών, βιοπαθολόγων, κυτταρολόγων, παθολογοανατόμων. Σε διαφορετική περίπτωση όπως τονίστηκε θα.....



... κηρυχθούν μειοδοτικοί διαγωνισμοί πάσης φύσεως. Τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ που έχουν λαμβάνειν οι μικροβιολόγοι όπως ανέφερε ο κ. Σαλμάς φτάνουν μέχρι και τον μισό... Ιούλιο, ενώ το συνολικό «άνοιγμα» του οργανισμού - όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός - είναι στα 2,5 διςκαι χρήματα για να πληρωθούν οι πάροχοι δεν υπάρχουν! 

Όλα αυτά συνηγορούν στις πληροφορίες που κυκλοφορούν όλο και πιο έντονα ότι οι πληρωμές από Σεπτέμβριο και μετά όλων των παρόχων υγείας συμπεριλαμβανομένων και ημών των φαρμακοποιώνβρίσκονται εντελώς στον «αέρα» και το πιθανότερο είναι να μπουν σε μια ρύθμιση για αποπληρωμή μέσα στο 2013! 

Δείτε την ανακοίνωση της ένωσης μικροβιολόγων εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου