Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Όλο και πιο δυσμενείς οι όροι εμπορικής πολιτικής των εταιρειών!

Αναδημοσίευση από farmakopoioi.blogspot.com

Σε αντίθεση με όσα είχε δεσμευθεί ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σαλμάς, η μία μετά την άλλη οι εταιρείες σπεύδουν είτε να εκμηδενίσουν τις πιστώσεις είτε να βάζουν δυσμενείς όρους έτσι ώστε να καθίσταται πολύ δύσκολη πλέον η προμήθεια φαρμάκων.

Είχαμε επισημάνει περίπτωση εταιρείας που μείωσε την πίστωση μόλις λίγες μέρες πρινΔεν είναι μόνο αυτή. Πρόσφατο παράδειγμα μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που διακινεί κυρίως ινσουλίνες, φάρμακο που όπως όλοι γνωρίζετε είναι ιδιαίτερα σημαντικό για διαβητικούς. Τις ινσουλίνες τις προμηθεύονται οι ασθενείς σήμερα μετά από πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια όλων των συναδέλφων φαρμακοποιών ανά την επικράτεια και πάντα κάτω από αντίξοες συνθήκες αγοράς. 

Για να μπορέσει λοιπόν ένα φαρμακείο να παραγγείλει απευθείας από την εταιρεία-προμηθευτή (καθώς η προμήθεια ινσουλινών μέσω των φαρμακαποθηκών είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω σημαντικών ελλείψεων) θα πρέπει σύμφωνα με την εταιρεία να ανοιχτεί «καρτέλα πελάτη», για το άνοιγμα της οποίας απαιτούνται:




1) Αίτηση
2) Άδεια ίδρυσης φαρμακείου, καταστατικό και ΦΕΚ (!!!)
3) Πριν την αποστολή παραγγελίας απαιτείται κατάθεση (!) του ποσού της παραγγελίας σε τραπεζικό λογαριασμό
4) Η αξία της παραγγελίας θα πρέπει να είναι εντός συγκεκριμένων ορίων (300€-500€)

Ως φαρμακοποιοί θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ τετοιες εμπορικές πολιτικές, αντιβαίνουν στις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας για βελτίωση των όρων της αγοράς στην αλυσίδα φαρμάκου και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν της κατάστασης.

Παρακάτω επισυνάπτουμε τα έγγραφα-ντοκουμέντα. Τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου