Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΜΑΡΙΟ ΣΑΛΜΑ


Αγαπητοί  Συνάδελφοι,
 
Μετά την ανακοίνωση της Απόφασης  της Γενικής Συνέλευσης  του ΠΦΣ υπήρξε άτυπη συνάντηση μελών του ΔΣ του ΠΦΣ, παρουσία του προέδρου του ΦΣΑ , με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά.
 
Από τις δύο πλευρές επιδιώχθηκε η έναρξη διαλόγου με βάση το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία.
 
Στην πρώτη αυτή συζήτηση τέθηκαν τα θέματα:
 
 
Α) Το χρονοδιάγραμμα δεν αποτελεί παραδοχή νέων όρων της Συλλογικής Σύμβασης προς τον ΕΟΠΥΥ. Οι συμβατικές υποχρεώσεις παραμένουν ως έχουν μετά την λήξη του χρονοδιαγράμματος.
 
Β) Θα γίνει προσπάθεια  παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας ώστε να διευθετηθεί ίδιο χρονοδιάγραμμα προς όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, ή αλλιώς να υπάρξει η ίδια πίστωση από όλους τους εμπλεκομένους και όχι μόνο από τα φαρμακεία .
 
Γ) Δεν πρόκειται να υπάρξουν πληρωμές του ΕΟΠΥΥ κατ΄ εξαίρεση προς φαρμακοποιούς, ή κατά προτίμηση προς φαρμακευτικούς συλλόγους.
 
Δ) Αναλαμβάνεται άμεσα δράση από τον κ. Σαλμά για την πληρωμή των παλαιών χρεών των ασφαλιστικών ταμείων εκτός του ΟΠΑΔ.
 
Ε) Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην εκχώρηση χρημάτων από την αναμενόμενη δόση από την ΕΕ για την αποπληρωμή παλαιού χρέους του ΟΠΑΔ.
 
Στ) Να υπάρξει άμεση επίλυση των τεχνικών θεμάτων που αφορούν στην ένταξη στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» , στον συμψηφισμό παλαιών χρεών και οφειλών προς την εφορία, να υπάρξει η δυνατότητα παροχής φορολογικής ενημερότητας  στα φαρμακεία εκτός των ημερομηνιών δόσεων της εφορίας, ως παραδοχή του εισοδήματος που δηλώθηκε αλλά δεν εισπράχθηκε.
 
Ζ) Υπήρξε επίσης καταρχήν συζήτηση σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ευνοεί τις συγχωνεύσεις φαρμακείων.
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Προσερχόμαστε στον διάλογο αυτό με στόχο όπως και η ΓΣ του ΠΦΣ αποφάσισε, να υπάρξει ορατό αποτέλεσμα, μέσα σε 15 ημέρες,  προς όλες τις κατευθύνσεις που αναφέραμε. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου