Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Aνοιχτή επιστολή Δημ. Καραγεωργίου (γ.γ. ΠΦΣ)


Συνάδελφοι,

Όλος ο εκνευρισμός και η τρομακτική αγωνία επιβίωσης των φαρμακείων,  μας φέρνει πιο κοντά σε μια καινούργια μορφή αυτογνωσίας που σιγά- σιγά - είναι σίγουρο – θα μας αγκαλιάσει όλους και θα σαρώσει όσα από τα γερασμένα και παλαιομοδίτικα μυαλά εξακολουθούν να αντιστέκονται.

Αν πρόκειται με τον ένα ή άλλο τρόπο πολύ σύντομα να μας περάσουν στα "φαρμακεία των υπηρεσιών", άραγε πόσοι και πως θα μπορέσουν να εξασκήσουν τη νέα επαγγελματική μορφή έχοντας απέναντι τους την κοινωνία όπως θα καθοδηγείται ολοκληρωτικά από τις προπαγάνδες;

Η στροφή της συνδικαλιστικής μας αντίληψης πρέπει να είναι ριζική και να γίνει τώρα. Αντί να αντιδρούμε απέναντι στον ΕΟΠΥΥ και να υφιστάμεθα την πολεμική του κόσμου που θέλει κι αυτός να κάνει τη δουλειά του να γυρίσουμε προς τους άλλους εταίρους της φαρμακευτικής αγοράς.



Μέχρι σήμερα απολαμβάνουν την ασυλία και είναι κραταιοί χάρις στην δική μας ρευστότητα. Το πρόβλημα χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ έγινε εκτός των άλλων παροχών πρόβλημα των φαρμακοποιών και μόνο. Έγινε ουσιαστικά η χρυσή ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη πίεση από τους προμηθευτές τους και η απειλή"ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΦΑΡΜΑΚΑ"  ή ακόμη χειρότερα "θα σου πάρω ότι έχεις για τα χρέη και τον τοκογλυφικό τόκο που σου βάζω", έγινε μόνιμη. Φοβισμένοι, μεμονωμένοι φαρμακοποιοί που σαν σοβαροί νοικοκύρηδες ντρέπονται να πουν το πραγματικό τους πρόβλημα ακόμα και μεταξύ τους ξεσπούν σε εκδηλώσεις και αντιδράσεις τελείως ψυχολογημένες αλλά και πολλές φορές εύκολα καθοδηγούμενες από καιροσκοπικές πολιτικές ασυνήθιστες μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν πια πολιτικοί ή άλλοι διαχωρισμοί συμφερόντων παρά μόνο οι αντιδράσεις που οφείλονται στη μεγαλύτερη ή μικρότερη πίεση των προμηθευτών τους.

Σ΄ αυτούς όλους  όμως πως θα φαινόταν αν δημιουργούνταν ένα μαζικό κίνημα με κεντρικό σύνθημα "δεν πληρώνω, δεν υπογράφω καμία πιεστική απαίτηση αν δεν έχω προηγουμένως πληρωθεί"
Η αντιστροφή της πίεσης θα εξομαλύνει πραγματικά την φαρμακευτική αγορά.

Είναι σίγουρο ότι η απειλή ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΩ ΦΑΡΜΑΚΑ γίνεται πραγματικότητα στους μεμονωμένους τρομοκρατημένους φαρμακοποιούς.

Σε όλους μαζί αδύνατον. Θα ανατραπούν τα πάντα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Η καθεστηκυία τάξη τους σε βάρος μας να πάψει να υπάρχει. Ας μην αντέξουν – όπως λένε- οι πιο πολλοί από αυτούς.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα χρόνια βολεύονταν προστατευμένοι από τη ρευστότητα τη δική μας και άρα είναι ανίκανοι να βγουν στην αγορά της κρίσης όπως όλο το άλλο εμπόριο.

Εμείς δεμένοι με το ολιγοψώνιο του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να δούμε στην κρίσιμη αυτή στιγμή τι επιλέγουμε. Την απεμπλοκή μας απ’ αυτό ή τη συμπόρευση μαζί του. Αν ισχύει το δεύτερο τότε εμείς έχουμε και τους πάροχουςπαρακολούθημα. Αυτοί θα μας ακολουθούν και κι όχι εμείς στις απαιτήσεις τους.

Επί πλέον όποιος τολμήσει να κόψει να στέλνει φάρμακα στους φαρμακοποιούς πελάτες του για λόγους ρευστότητας του ασφαλιστικού συστήματος θα βλέπει το όνομα του επώνυμα και ανώνυμα σ’ όλα τα blogsκαταγγελμένο.Ευτυχώς η σύγχρονη τεχνολογία διαδίδει τέτοιες πληροφορίες αστραπιαία.
Μήπως αντί να βλέπουμε καταγγελλόμενες και με αντεγκλήσεις και αντιδράσεις φυσιογνωμίες του συνδικαλισμού μας είναι καλύτερα να βλέπουμε τις πρακτικές των συγκεκριμένων "δράκων" του φαρμακευτικού χώρου; Γιατί δεν το κάναμε μέχρι τώρα; Φόβος;

Με τον φόβο κυριαρχούν. Ειλικρινά πιστεύω ότι οι πρακτικές των κρατικών παραγόντων ωχριούν -  επειδή αμφισβητούνται και χλευάζονται άμεσα – μπροστά στη λατρεία του επιβαλλόμενου φόβου και των εκβιασμών από τους προμηθευτές.

Η ανακοίνωση των ονομάτων όσων κόβουν την προμήθεια φαρμάκων θαυμάσια μπορεί να συνοδευθεί από την ένδειξη ότι αυτοί οι προμηθευτές προκαλούν πρόβλημα επάρκειας της φαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες που εξυπηρετούν τα φαρμακεία πελάτες τους που κόβονται με κίνδυνο τοπικά για την δημόσια υγεία.

Ας πάψουν να κρύβονται  πίσω από τη ελευθερία της αγοράς που όμως επειδή είναι φαρμακευτική είναι οριοθετημένη.
Είναι οριοθετημένη επειδή απευθύνεται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Ας πάνε οι χίλιοι δικηγόροι τους να ψάξουν στα ηλεκτρονικά μέσα την τρομακτική δυναμική των φαρμακοποιών.
Θα υπάρξει συνέχεια και περιμένω τις πρώτες αντιδράσεις σας. Όλοι μαζί έτσι κινητοποιημένοι με συγκεκριμένοι στόχευση θα μείνουμε άναυδοι από την αποτελεσματικότητα μας. Ο εγκλωβισμός μας στις τρέχουσες απαιτήσεις τους μας οδηγεί να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε άλλο πια.

Συνέχεια στο επόμενο…….  
                                                                                         Δημήτρης Καραγεωργίου                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου