Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αθήνα,                  3/9/2012               

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

 



Αριθμ.  Πρωτ.                    

ΠΡΟΣ

Τους φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της Χώρας

Στη διάρκεια  πολύωρης συνάντησης που είχε το ΔΣ του ΠΦΣ παρουσία και του ΔΣ του ΦΣΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη, στην οποία μετείχαν επίσης η Διοίκηση της ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και των φαρμακεμπόρων, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1.      Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για την οποία θα γίνουν κυβερνητικές ανακοινώσεις

2.      Η πιστωτική πολιτική από τις εταιρείες προς τις αποθήκες και στη συνέχεια στα φαρμακεία όπου από πλευράς υπουργείου υπήρξε πίεση για «άνοιγμα» της πίστωσης.

3.      Η τρέχουσα ρευστότητα των φαρμακείων όπου ανακοινώθηκε η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάιο προς όλους τους φαρμακοποιούς που δεν έχουν πληρωθεί (ως προς αυτό το σημείο είμαστε επιφυλακτικοί).
Επίσης ανακοινώθηκε η  ολοκλήρωση της πληρωμής των οφειλών για τις συνταγές του μηνός Ιουνίου  στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου.

4.      Σε ότι αφορά τα παλαιά χρέη η μόνη δέσμευση που υπήρξε ήταν ότι θα πληρωθούν αμέσως μόλις λάβει τη χώρα μας την  α’ δόση της δανειακής σύμβασης.

5.      Ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ για τα φαρμακεία και τον συμψηφισμό των χρεών. Υπενθυμίζουμε ο ΠΦΣ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για τα παραπάνω θέματα.
                                                                                     


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου