Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΥΚΑ 3-9-12


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ




                                                                    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2012



                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι  στο Υπουργείο Υγείας σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Παπανικολάου  Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, καθώς και εκπρόσωποι Φαρμακευτικών Συλλόγων της Περιφέρειας.

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη  σε συνέχεια της πρώτης όπου επίσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας και των φαρμακαποθηκών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας,  κ. Μάριος Σαλμάς, αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες του ΕΟΠΥΥ και της χώρας, γίνεται  μια προσπάθεια να βρεθεί  οριστική λύση, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Ολοκληρώνουμε την εξόφληση του Μαΐου και παρεμβαίνουμε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα στις 90 μέρες.

Αν η αγορά δεν αυτορυθμιστεί, θα παρέμβουμε πιο δραστικά  αναλαμβάνοντας  να λύσουμε το άγχος της επιταγής  του φαρμακοποιού και  δημιουργώντας στον ΕΟΠΥΥ μηχανισμό  παρέμβασης στη διανομή. Δρομολογούμε διυπουργική σύσκεψη εντός της εβδομάδας για την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Μετά από συνάντηση με τα ταμεία θα ολοκληρώσουμε ένα σχέδιο πληρωμών για το υπόλοιπο του έτους».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε:
«Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε και τα οποία προκύπτουν από την ηλεκτρονική παρακολούθηση και των συνταγών αλλά και των ιατρικών επισκέψεων, δείχνουν ότι χιλιάδες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στον ΕΟΠΥΥ, τον εμπιστεύονται,  τιμούν και τηρούν  την σύμβαση  που έχουν με αυτόν».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου