Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟ REBATE




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα,                  3/4/2012               







Αριθμ.  Πρωτ.   997


ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους
της Χώρας


ENHMEΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ REBATE

Στην ΠΟΛ 1078/28-3-2012 διευκρινίζεται ο τρόπος φορολογικής μεταχείρισης του RΕΒΑΤΕ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο πρέπει να εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο.
Η έκδοση του σχετικού φορολογικού στοιχείου (πιστωτικό τιμολόγιο) θα γίνει για την χρήση 2011 .

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

‘’Το ποσό της έκπτωσης (rebate), όπως προκύπτει από τις σχετικές βεβαιώσεις, συμπεριλαμβάνει και τον αναλογούντα Φ.Π.Α., κατά συνέπεια, για την έκδοση του πιστωτικού τιμολογίου, ο Φ.Π.Α. υπολογίζεται με εσωτερική υφαίρεση, χρησιμοποιώντας το συντελεστή Φ.Π.Α. που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης του πιστωτικού τιμολογίου, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1003/3.1.2011.’’

Κατόπιν των ανωτέρω τα ποσά του πιστωτικού τιμολογίου θα λειτουργήσουν μειωτικά των ακαθάριστων εσόδων και του ΦΠΑ για την φορολογική περίοδο του 4ου τριμήνου του 2011, ή του 12ου μήνα του 2011.

Τα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται στην επόμενη χρήση και αφορούν εκπτώσεις που χορηγήθηκαν και αντιστοιχούν στην προηγούμενη χρήση, καταχωρούνται από το φαρμακείο που τηρεί βιβλία Β' κατηγορίας (Εσόδων - Εξόδων), μέχρι την προθεσμία υποβολής της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και με ημερομηνία το χρόνο λήξης της διαχειριστικής περιόδου (31/12), την οποία και αφορούν.



Λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων και της λήξης της διαχειριστικής χρήσης του 2011 θα χρειασθεί τροποποιητική περιοδική δήλωση ΦΠΑ για το τελευταίο τρίμηνο του 2011, για όσους τηρούν βιβλία Β΄ Κατηγορίας και για όσους τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας για τους μήνες Δεκέμβριο του 2011 και Ιανουάριο, Φεβρουάριο του 2012.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                              ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου