Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (17-4-2012)

Από τον συνάδελφο Δημήτρη Τσιριμπή (dt.hellenic-pharmacy.com)


Είχατε διαβάσει καλά…??? ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ !!! ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!!
     
ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΟΠΥΥ:
  • Ισχύει ο βασικός κατάλογος Φαρμάκων ΕΟΠΥΥ (και ο τρόπος που τον «δουλεύουμε»)
  • Όλος ο ΕΟΠΥΥ πλέον συμπεριφέρεται στα ΦΥΚ σαν.. ΕΟΠΥΥ!! Και οι ΟΓΑ-ΝΑΤ ! Άρα ξεχνάμε:
α) ηλεκτρονικές εκτελέσεις ΦΥΚ ΟΓΑ: εφ’ όσον θέλουν «στερείται» και αυτά θα εκτελούμε χειρόγραφα με θεώρησηγια >150 ευρώ. β) ΦΥΚ ΝΑΤ πάνε κι αυτά στον κουβά (ΕΟΠΥΥ), άρα θέλουν στερείται !! Οι γιαλαντζί ηλεκτρονικές του ΝΑΤ παρομοίως χειρόγραφαθεώρηση
  • η λίστα Φαρμάκων που δίνουμε χωρίς στερείται είναι πλέον  αυτή ΕΔΩ  (και όχι εκείνη η γνωστή με τα 40, την οποία παρεπιπτόντως εξαφάνισα από παντού για να μην μπορείτε να τη βρείτε και μπερδευτείτε!)
  • υπάρχει ένα νέο φρούτο τα Νοσοκομειακά ΕΟΠΥΥ ! Αυτά κανονικά δε θέλουνε να τα δίνουμε καθόλου, αλλά..  πενία τέχνες κατεργάζεται! Μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση (σ.σ. να βρούνε Εταιρία να τους πιστώνει τα μαγαζιά, δηλ. τα νεοσύστατα Φαρμακεία Νοσοκομείων και τα υπό ανα-μανα-διοργάνωση Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ) μας λένε να τα δίνουμε εμείς αλλά με στερείται!!  .
  • τα αμιγώς Νοσοκομειακά (αυτά που σε ένα τέλειο Κράτος θα τα έδιναν μόνο τα Νοσοκομεία) για να δοθούν θέλουν στερείται από τα Νοσοκομεία (κάτι σαν το παλιό που λέγαμε «όσα απαιτούν βραχεία νοσηλεία»), ενώ αυτά που μπορούν να δοθούν ΚΑΙ από Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ (κάτι σαν το παλιό που λέγαμε «π.χ. τα per os, που δεν απαιτούν βραχεία νοσηλεία») δίνονται μ’ ένα απλό στερείται από τα Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ.
  • το θέμα με την παράταση για την έγκριση Επιτροπής σε κάποια Φάρμακα (π.χ.. Forsteo) του ΝΑΤ,  επισημάνθηκε και λογικά θα δοθεί μέχρι 30-4 για το ΝΑΤ όπως είχαν πει μέχρι τώρα.
  • όλα τα παραπάνω θα ζητηθεί να πάρουν παράταση λίγων ημερών ώστε τουλάχιστον να γίνουν οι κατάλληλες ενημερώσεις. Όμως καλά θα κάνετε να μην ξανοίγεστε με ΦΥΚ.
     
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ:
     
ΜΗΣΥΦΑ:
  • ισχύει η καινούρια ! (Ναι καλά καταλάβατε, δεν έχει λινκ.. τί να το κάνετε..?? Ό,τι λέει το πρόγραμμα, όταν τελειώσουν οι κοπτοραπτικές!!)
     
Αυτά για την ώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου