Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πίνακες Φ.Υ.Κ. που χορηγούνται απο νοσοκομεία , ΕΟΠΥΥ , ιδιωτικά φαρμακεία

 Δείτε τη σημερινή (18-4-2012) εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ με τις διευκρινίσεις, στο σύνδεσμο παρακάτω:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ 17128/18-4-2012

Επίσης δείτε τον σχετικό πίνακα, όπως τον συνέταξε ο ΠΦΣ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΦΥΚ
  • Στη συνέχεια δείτε τις σχετικές επεξηγήσεις και τους πίνακες των φαρμάκων που χορηγούνται από τον ΕΟΠΥΥ ή απο τα φαρμακεία, όπως συντάχθηκαν από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου (www.fsl.gr)
    17.04.2012
    Πίνακες : 
    α) φαρμάκων που χορηγούνται απο τα φαρμακεία νοσοκομείων ή απο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ,  εκτός αν υπάρχει η ένδειξη "στερείται" ( αρχείο 2 - Παράρτημα 1 )
    β) φαρμάκων που χορηγούνται απο τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς την ένδειξη "στερείται" (αρχείο 3 - Παράρτημα 2)     
    Επισυνάπτουμε το ΦΕΚ 1003/02.04.2012 (αρχείο 1) .
    - Στο αρχείο 2 παράρτημα 1 τα φάρμακα που έχουν ένδειξη ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ το "στερείται" χορηγείται αποκλειστικά απο τα νοσοκομεία και για τα φάρμακα με την ένδειξη ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΕΟΠΥΥ το "στερείται" χορηγείται απο τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ. Οι συνταγές που φέρουν στερείται (χειρόγραφες ή ηλεκτρονικές) δε χρειάζονται θεώρηση.
    -  Εξακολουθεί να ισχύει ο διευρυμένος κατάλογος του ΕΟΠΥΥ (αρχείο 4) που περιλαμβάνει φάρμακα που δεν ανήκουν στον Ν. 3816 π.χ. GONAL-F ,τα οποία εξακολουθούν και χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εκτός εάν υπάρχει η ένδειξη "στερείται".
    -  Τα φάρμακα που υπάρχουν στον διευρυμένο κατάλογο του ΕΟΠΥΥ και υπάρχουν στο αρχείο 3 , θα τα χορηγούμε χωρίς την ένδειξη "στερείται" από τα φαρμακεία μας, διότι ο διευρυμένος κατάλογος του ΕΟΠΥΥ είναι προγενέστερος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, στην οποία αναφέρεται το Παράρτημα 2.
    -  Συνταγές Φ.Υ.Κ. ασφαλισμένων ΟΓΑ και Οίκου Ναύτου απο 17.04.2012 χρειάζεται  "στερείται"  όπου απαιτείται σύμφωνα με τα ανωτέρω.
    Για τα Ασφαλιστικά Ταμεία εκτός ΕΟΠΥΥ το "στερείται" χορηγείται μόνο απο τα νοσοκομεία .

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου