Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ


Αθήνα, 2/4/2012
ΕΠΕΙΓΟΝ
Αριθμ. Πρωτ. 988
ΠΡΟΣ
- Υπουργό Εργασίας και
Κοινωνικής Ασφάλισης
Κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη
- Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Φίλιππο Σαχινίδη
- Υπουργό Υγείας και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο
- Υφυπουργό Υγείας και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κύριο Μιχάλη Τιμοσίδη
- Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
Κύριο Γεράσιμο Βουδούρη


Κύριοι,

Σε σύσκεψη στις αρχές Ιανουαρίου που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κου Κουτρουμάνη, παρουσία των κ.κ. Σαχινίδη, Τιμοσίδη, Βουδούρη, καθώς και αντιπροσωπείας του ΠΦΣ, δεσμευθήκατε για την αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων του ΟΠΑΔ έως τα τέλη Ιανουαρίου 2012.
Πλην όμως, έως σήμερα 2 Απριλίου καμία πληρωμή δεν έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις υποσχέσεις σας.
Με βάση το Ν. 4038 οι φαρμακοποιοί υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις ανά τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο, οι οποίες μαζί με τα τιμολόγια καθώς και τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ανά ΥΠΑΔ, έχουν ήδη αποσταλεί στην ΚΜΕΣ.
Λόγω των συνεχών κωλυμάτων όμως που προκύπτουν συνεχώς, όσον αφορά τη διευθέτηση της διαδικασίας, και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται για την ολοκλήρωσή της, και με δεδομένο ότι τα φαρμακεία όλης της χώρας αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, αποδεχτήκαμε την απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ να προωθηθεί η αποπληρωμή των συνολικών οφειλών του ΟΑΕΕ αντί για αυτήν του ΟΠΑΔ.
Μόλις σήμερα όμως ενημερωθήκαμε από τον Προϊστάμενο του Λογιστηρίου του ΟΑΕΕ ότι για να προχωρήσει η διαδικασία της πληρωμής απαιτείται η εκ νέου αποστολή και υποβολή όλων των προαναφερομένων στοιχείων (Υπεύθυνες Δηλώσεις, πιστωτικά τιμολόγια κ.λπ.).
Επειδή, όλα αυτά τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί από τα φαρμακεία και είναι στη διάθεση της ΚΜΕΣ,
Επειδή δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε αποδέκτες της ανεπάρκειας και των γραφειοκρατικών προσκομμάτων υπηρεσιακών και λοιπών παραγόντων,
Επειδή είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να είμαστε αποδέκτες των δικαιολογημένων διαμαρτυριών των συναδέλφων φαρμακοποιών όλης της  Χώρας αλλά ούτε και είμαστε σε θέση να επιλύουμε όλα τα κακώς κείμενα της γραφειοκρατίας,

Κύριοι,

Σας καλούμε να  αναλάβετε τις ευθύνες σας και να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας για τις άμεσες πληρωμές του ΕΟΠΥΥ.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε καταστάσεις οι οποίες θα προκαλέσουν ταλαιπωρία και αναστάτωση στους ασφαλισμένους όλης της Χώρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου