Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ , Ο ΚΛΑΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ!!

Ενώ έχουν παρέλθει όλες οι προθεσμίες των αποφάσεων της Γ.Σ του Π.Φ.Σ και των μεγάλων Φ. Σ. για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, είμαστε μάρτυρες μιας ανησυχητικής ηρεμίας από όλες τις πλευρές. Αυτή η κατάσταση εντείνει τις ανησυχίες των συναδέλφων για την διαφαινόμενη οικονομική κατάρρευση των φαρμακείων. 
Συνάδελφοι το τελευταίο τρίμηνο συνέβησαν πάρα πολλά ωστόσο εμείς επιλέξαμε να μην δημοσιοποιήσουμε τις διαφωνίες μας για δύο λόγους: 1) Θεωρούμε ότι όταν ένας κλάδος βρίσκεται σε κινητοποίηση οι διαφορετικές φωνές δεν βοηθάνε τις κινητοποιήσεις και
2) Δεν θέλαμε να δώσουμε άλλοθι σε αυτούς που ήθελαν να βρουν πάτημα για να μην κάνουν τίποτα. 
Σημειώνουμε ενδεικτικά : 


***Στην κινητοποίηση στις αρχές Γενάρη, πριν ακόμα ξεκινήσει, κάποιοι επέλεξαν να την σταματήσουν, άλλοι να κάνουν άστοχες δηλώσεις και ο Πρόεδρος να την σταματάει αυθαίρετα από την ΤV για να το πάρει πίσω λίγο μετά. Το βασικό είναι ότι η πρότασή μας «να προβλέπετε ρητή ημερομηνία στον νόμο για την πληρωμή μας» δεν διεκδικήθηκε ποτέ και έμεινε μόνο στα λόγια
**** Όταν στα μέσα Φλεβάρη ήλθαν τα περίφημα 48 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ, κανείς δεν τα διεκδίκησε άμεσα, θεωρώντας ότι είναι δικά μας και αυτά πήγαν αλλού και ακόμη ψάχνουμε να τα βρούμε. 
** * Όταν κατατέθηκε ο εφαρμοστικός του μνημονίου νόμος για την υγεία, η γνωστή πλειοψηφία αρνήθηκε την πρότασή μας για κινητοποίηση πριν την ψήφιση του νόμου «γιατί υπήρχαν διαβεβαιώσεις του υπουργού υγείας ότι δεν θα θιχτούμε». Το τι ψηφίστηκε λίγο πολύ το ξέρετε γιατί ήδη εφαρμόζεται η δραστική ουσία με φθηνότερο φάρμακο, η μείωση ποσοστού κέρδους, η κατ’ αποκοπή αμοιβή από 200 ευρώ και πάνω κλπ .Για μία ακόμη φορά πίστεψαν, έτσι λένε, τον μετρ της παραπλάνησης, του ψέματος και του φθηνού λαϊκισμού υπουργό Λοβέρδο ή Ανδρέας ο Ακάλυπτος όπως τον βάφτισε ο Φ.Σ Καβάλας. Οι εκ των υστέρων κινητοποιήσεις στις 8-9 Μάρτη μέσα σε ένα κλίμα απογοήτευσης, οργής και διχασμού μας έφεραν σε χειρότερη κατάσταση. Σήμερα η μη υλοποίηση των τριών τμημάτων της κινητοποίησης 8-9/3 απεργία, 15\3 πληρωμή ΕΟΠΥΥ και 31\3 μέρους ή όλου του χρέους, μας έχει φέρει σε χειρότερη κατάσταση χωρίς συμμαχίες, χωρίς καμία ενημέρωση των συναδέλφων, με εσωτερικές έριδες και τους φαρμακοποιούς πλήρως απογοητευμένους.
Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία του ΠΦΣ δεν πιστεύει στις κινητοποιήσεις αλλά στις ιδιαίτερες επαφές. Εάν αυτές όμως δεν στηρίζονται και σε ένα αγωνιστικό κίνημα του κλάδου αποτυγχάνουν παταγωδώς. Είναι η γνωστή τακτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού. 
Σήμερα αρχίζει η εφαρμογή των νόμων και ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθούν τα χρωστούμενα , επικρατεί στον κλάδο η εκκωφαντική σιωπή της πλειοψηφίας και μια υπόκωφη οργή των συναδέλφων. Ακόμη και Φ.Σ που θεωρούσαν λίγα αυτά που πρότεινε ο ΠΦΣ, μέχρι σήμερα που γράφονται αυτά, σιωπούν παρά τις πιέσεις μας. Η αθέτηση των επανειλημμένων υποσχέσεων για την εξόφληση των καθυστερημένων χρεών του 2011, έχει δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση στο κύκλωμα αγοράς του φαρμάκου. Η βιωσιμότητα πολλών φαρμακείων, σε συνδυασμό και με τα μέτρα μείωσης του ποσοστού κέρδους, παίζεται συνειδητά στα ζάρια! Έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια κοινωνικής ευαισθησίας που επιδείξαμε προκειμένου να μην στερηθεί το φάρμακό του ο ασφαλισμένος. Επιπλέον δημαγωγικά ο υπουργός μάς απειλεί ότι θα διακόψει τις συλλογικές συμβάσεις ενώ ξέρει πολύ καλά ότι χωρίς εμάς το σύστημα ασφάλισης θα είχε προ πολλού καταρρεύσει. Σήμερα όμως είναι προ των πυλών η κατάρρευση φαρμακείων και ΣΥΦΑ, που εκ των πραγμάτων θα πλήξουν άμεσα τους ασφαλισμένους διότι θα στερηθούν τα φάρμακά τους. 
Οι παλινωδίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων και οι προσωπικοί εγωισμοί δεν επέτρεψαν να εκφραστεί στο σύνολο της η αγωνιστική ενότητα του κλάδου και η αγανάκτησή του απέναντι στα μέτρα. Απεναντίας δημιούργησαν υπόνοιες για μεροληπτική στάση και κλίμα απογοήτευσης σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουν επικρατήσει λογικές προεκλογικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών. 
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο -παρέμβαση , δεν μας ενδιαφέρει καμιά προεκλογική σκοπιμότητα ούτε ο πολιτικός χώρος που κάποιος ανήκει. 
Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ΜΕΣΣΙΕΣ . Μόνο η δική μας οργανωμένη κινητοποίηση ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής μπορεί να σώσει ίσως τον κλάδο. Τίποτα δεν θα μας δώσει κανείς αν δυναμικά και ενωμένα δεν το διεκδικήσουμε. 
Προτείναμε , προτείνουμε και εργαζόμαστε για την υλοποίηση των αποφάσεων της ΓΣ και του ΔΣ του ΠΦΣ και των τοπικών ΓΣ. 
***Άμεση συνάντηση των ΔΣ σε επίπεδο περιφέρειας για οργάνωση κοινών μεθόδων πάλης και παρεμβάσεων σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο. Εκμετάλλευση για εμάς του προεκλογικού κλίματος. 
*** Προτείναμε πριν 15 μέρες, δεν απορρίφθηκε μεν, αλλά δεν υλοποιήθηκε δε, κοινή συνάντηση όλων των προεδρείων των ΦΣ της χώρας με το ΔΣ του ΠΦΣ . Εκεί να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις , να κατασιγάσουν αντιζηλίες και ανταγωνισμοί για το κοινό καλό και να βρούμε ένα μίνιμουμ συμφωνίας για κοινή στάση και δράση. Βασική προϋπόθεση τα ξεκάθαρα αιτήματα, εκτός από το αυτονόητο των πληρωμών. 
Καλούμε όλους τους συλλόγους της χώρας να πάρουν πρωτοβουλίες σε περιφερειακό ή κεντρικό επίπεδο για κλιμάκωση του αγώνα μας πριν τις εκλογές. Μετά υπάρχει κίνδυνος οριστικής απώλειας των χρεών του 2011. Καλούμε το Προεδρείο του ΠΦΣ να ενεργοποιηθεί άμεσα για τον συντονισμό δράσης των συλλόγων στη βάση των συλλογικών αποφάσεων που έχουν παρθεί. Έχοντας την κύρια ευθύνη, λόγω της συμφωνίας του με την κυβέρνηση, που ποτέ δεν υλοποιήθηκε, να πάψει να είναι θεατής των εξελίξεων. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Συνάδελφοι αν δεν κινηθούμε ΜΕΘΟΔΙΚΑ με απεργίες, αναστολές ή και τα δύο μαζί ή ότι άλλο τρόπο βρει κάθε ΦΣ , τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα .Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι: ή της αγωνιστικής ενότητας και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας ή του διχασμού και του μαρασμού. Εμείς επιλέγουμε τον πρώτο και καλούμε και εσάς να τον ακολουθήσετε. 
Συνάδελφοι, σίγουρα όλοι μας έχουμε ευθύνες , ο καθένας με το μερίδιο που του αναλογεί.
Δεν είναι όμως η ώρα καταλογισμού των ευθυνών, είναι η ώρα της δράσης. Σας καλούμε λοιπόν να παραμερίσετε πικρίες και απογοητεύσεις και να δραστηριοποιηθείτε συμμετέχοντας σε δράσεις των τοπικών ΦΣ, ή να προκαλέσετε αυτές.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΝΙΒΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ.Σ ΠΦΣ, Πρόεδρος Φ.Σ.ΚΙΛΚΙΣ 
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ.Σ ΠΦΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.Σ ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου