Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/4


Ας τα πάρουμε ένα-ένα να βγάλουμε άκρη:

1) Από Δευτέρα ξεκινά η Δραστική των πρώτων 10 ομάδων!. Πως θα γίνεται:

  • Σε χειρόγραφες συνταγές ο ιατρός θα αναγράφει τη δραστική ουσία του φαρμάκου, μαζί με την περιεκτικότητα και τη συσκευασία. Κατά την εκτέλεση της συνταγής, ο φαρμακοποιός μπορεί να χορήγήσει ή το φθηνότερο αντίγραφο ή κάποιο άλλο, εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής επιβαρύνεται τη διαφορά ανάμεσα στο φθηνότερο αντίγραφο και σε αυτό που του χορηγείται (πλέον της συμμετοχής)
  • Σε ηλεκτρονικές συνταγές ο ιατρός συνταγογραφεί με βάση την εμπορική ονομασία του φαρμάκου, ενημερώνοντας τον ασθενή ότι εφόσον είναι πιο ακριβό από το φθηνότερο αντίγραφο, θα κληθεί να καταβάλει τη διαφορά. Στη συνέχεια, ο φαρμακοποιός εκτελεί υποχρεωτικά το σκεύασμα που συνταγογραφήθηκε από τον ιατρό και ο ασθενής πληρώνει στο φαρμακείο τη διαφορά της τιμής (πλέον της συμμετοχής).



2) Βγήκε η Υπουργική Απόφαση τιμολόγησης φαρμάκων με βάση το νέο Νόμο 4052/2012. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους μειώνεται, τα ακριβά φάρμακα άνω των 200 ευρώ τιμολογούνται με το νέο σύστημα κατ' αποκοπήν κέρδους κτλ κτλ.


3) Το νέο Δελτίο Τιμών με όλες τις παραπάνω προσαρμογές τίθεται εν ισχύ από Δευτέρα 9-4-2012.
1. Για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς από Δευτέρα 9/4/2012.
2. Για τις φαρμακαποθήκες από 17/4/2012 και για τα φαρμακεία 30 Απριλίου 2012.
άρα υπάρχουν μόνο 8 μέρες (για το χονδρεμπόριο) και 21 για εμάς διάθεσης των αποθεμάτων μας. Πάρα πολύ λίγο αν σκεφτούμε ότι με τον νέο τρόπο τιμολόγησης οι διαφορές είναι πραγματικά μεγάλες.

4) Το νέο Δελτίο Τιμών εξαιρεί από την περίοδο χάριτος τις 10 Δραστικές ουσίες οι οποίες θα διατίθενται με το νέο τρόπο και τις νέες τιμές από Δευτέρα!!!!

Θα είμαστε σε αναμονή όποιας νέας επεξηγηματικής ανακοίνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου