Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΓΕΡ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθήνας, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκρηκτική και επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας. Η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο πείραμα για 6 εκατ. ασφαλισμένους.
Ο νεοσύστατος οργανισμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι η κρατική επιχορήγηση έχει κοπεί κατά 500 εκατ. ευρώ. Αλλά και ο συνολικός του προϋπολογισμός ύψους 5,8 δισ. ευρώ για φέτος, είναι αμφίβολο αν μπορεί να υλοποιηθεί.
Η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ θυμίζει τη λαϊκή ρήση: «έβαλαν  το κάρο μπροστά από το άλογο». Σχεδίασαν έναν φορέα, για να εξοικονομήσουν πόρους, αλλά στην πράξη τον αφήνουν... άπορο.
Αποτέλεσμα;

1. Οι οφειλές από τους κλάδους υγείας ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ που μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και πρέπει να αποπληρώσει ο νεοσύστατος οργανισμός σε φαρμακοποιούς, προμηθευτές νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα υπερβαίνουν το 1,2 δισ. ευρώ.

2. Τα φαρμακεία έχουν κόψει την πίστωση στους ασφαλισμένους, γιατί επάνω στα παλιά χρέη, «φορτώνονται» και οι καθυστερήσεις σε πληρωμές που βαρύνουν πλέον τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ από την έναρξη της λειτουργίας του!

3. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι για πάνω από δυο μήνες.

4. Οι κλάδοι υγείας των τεσσάρων ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν αποδώσει -και ένας θεός ξέρει αν θα αποδώσουν- τις εισφορές ασθένειας που εισπράττουν κάθε μήνα από ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Και αυτό γιατί οι εισφορές για το κλάδο Υγείας πηγαίνουν για την πληρωμή συντάξεων.

5. Οι λίστες αναμονής για εξετάσεις φτάνουν τους 4 μήνες. Την ίδια στιγμή, οι προσλήψεις 5.000 συμβεβλημένων γιατρών μόλις προχθές πήραν ΦΕΚ και είναι άγνωστο πότε θα απορροφηθούν για να μειωθούν οι λίστες αναμονής, όταν ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί ήδη τις πληρωμές!  

Το πείραμα που εμπνεύστηκαν οι φωστήρες που εφαρμόζουν μια πολιτική καταστροφής της χώρας που άρχισε ο Γ. Παπανδρέου, κινδυνεύει να αποδειχθεί ολέθριο για πάνω από 6 εκατ. ασφαλισμένους.
Οι «συγνώμες τους» δεν έχουν πια καμία αξία. Πρέπει να φύγουν».  

Δημοσιεύτηκε: 05/04/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου