Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (30-7-2012)


Από τον συνάδελφο Δημήτρη Τσιριπή (dt.hellenic-pharmacy.com)

Αν ήταν να μετατρέπουμε χειρόγραφες σε ηλεκτρονικές θα μας το είχαν πει επισήμως από τον ΠΦΣΔεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης θα είχε προσδιορισθεί ο κωδικός πληρωμών μας για τη μετατροπή. Ούτε αυτό έχει γίνει.
• Οι χειρόγραφες από τα ΙΚΑ πρέπει να γράφουν «αδυναμία συστήματος» με ευθύνη του Δ/ντή του ΚαταστήματοςΔε μας αφορά. Οι χειρόγραφες των Ιδιωτών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ όμως φυσικά και πρέπει όπως πάντα!
• Οι χειρόγραφες συνταγές είναι μοναδική επιλογή για τις γνωστές, από πάντα, 4 υποπεριπτώσεις:
1. Γαληνικά (φτιαχτά δερματολογικά)
2. Αναλώσιμα Διαβήτη (ταινίες, βελόνες, σκαρφιστήρες)
3. Φάρμακα ΙΦΕΤ
4. Εμβόλια απευαισθητοποίησης (τα εμβόλια που συνταγογραφούνται από αλλεργιολόγους και έρχονται από το εξωτερικό)
• Τα ταμεία που περιλαμβάνονται στον ΕΟΠΥΥ είναι:
ΙΚΑ – ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ – ΟΑΕΕ – Οίκος Ναύτου – ΟΓΑ – ΤΕΑΠΑΣΑ ΕΤΥΑΠ – ΔΕΗ – ΤΑΠΑΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΗΣΑΠ – ΗΛΠΑΠ – ΟΤΕ
Δεν είναι στον ΕΟΠΥΥ οι 3 τράπεζες του Ταυτεκω:
1. ΤΑΠ-ΕΤΒΑ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΕΤΒΑ).
2. ΤΑΠ-ΕΤΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας).
3. ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Πίστεως Γενική & American Express).
• Όλα τα ΦΥΚ είναι με 0% συμμετοχή ανεξαρτήτως πάθησης ή/και αν ο ασθενής τα προμηθεύεται από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία. Άρα και το Forsteo. Αρκεί να έχει περάσει επιτροπή και δίνεται χωρίς στερείται. Συμβουλεύεστε πάντα τις λίστες μας (των Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ και των συμμετοχών)
• Το Mimpara για τις 2 ενδείξεις που αναφέρει το έγγραφο δίδονται και από τον ΕΟΠΥΥ και από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία. Για τις υπόλοιπες από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία.
• Τα Αναλώσιμα Διαβήτη (ταινίες μέτρησης σακχάρου/σκαρφιστήρες για μέτρηση σακχάρου και βελόνες συσκευών ινσουλίνης) συνταγογραφούνται σε πράσινες, χειρόγραφες συνταγές και εκτελούνται κανονικά στα Φαρμακεία μας, όπως κάθε άλλη συνταγή (θεώρηση >150 ευρώ). Συμβουλεύεστε για τις ποσότητες κάθε περίπτωσης. Ο συνταγογράφος Ιατρός ορίζει αν χρειάζεται παραπάνω ποσότητα, από την προβλεπόμενη, με γνωμάτευση που επισυνάπτει και έγκριση από επιτροπή.
• Αν δεν έχει γράψει φάρμακο μαζί με τα αναλώσιμα απλά πρέπει να επισυνάψουμε μια γνωμάτευση του ίδιου γιατρού (που να εξηγεί ότι ο τάδε ασθενής παίρνει τα τάδε δισκία/ινσουλίνη για το σάκχαρο και άρα χρειάζεται τα τάδε αναλώσιμα σακχάρου)
• Αν γράψει τα αναλώσιμα σε απλή γνωμάτευση τότε αυτά γίνονται Δαπάνη! Τα πληρώνει ο ασφαλισμένος, παίρνει την απόδειξη ταμειακής και αναλυτική (να γράφει τι δώσαμε) και τα καταθέτει στον ΕΟΠΥΥ αφού πρώτα τα θεωρήσει ο Ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ!
• Στις ταινίες μέτρησης σακχάρου -και μόνο- υπάρχει πλαφόν από τον ΕΟΠΥΥ: αποζημειώνει μέχρι συνολικά τα 35 ευρώ λιανική τιμή!
• Όλα τα αναλώσιμα για Διαβήτη γράφονται με 0% συμμετοχή σε όλους τους χρόνια πάσχοντες! Δηλαδή σε όλους (ΣΔ Ι ή ινσουλινοεξαρτώμενο, ΣΔ ΙΙ ή ινσουλινοθεραπευόμενο ή/και Διαβητικό θεραπευόμενο με αντιδιαβητικά δισκία)εκτός από το Διαβήτη Κυήσεως. Η κύηση δεν είναι «χρόνιο νόσημα» σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ και γι’ αυτό τα αναλώσιμα διαβήτη γράφονται με 25%
ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ή/ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Ή/ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥ ΙΑΤΡΟΥ!
Εντούτοις έχουμε επικαιροποιήσει λίστες με συμμετοχές για να μπορούμε να ενημερώνουμε/συμβουλεύουμε/καθοδηγούμε/προστατεύουμε (από πρόστιμα) τους φίλους και συναδέλφους συνταγογράφους Ιατρούς, όπως θα θέλαμε να κάνει ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει (όπως κάνουμε εδώ π.χ.)
Κάθε διόρθωση ή/και συμπλήρωση δεκτή με τις ευχαριστίες μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου