Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΦΣΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ


Κύριε Υπουργέ,
Με το υπ’ αρίθμ. ΔΥΓ3(οικ.) της 29/6/11, οι νέες τιμές φαρμάκων ισχύουν από σήμερα 1/7/2011. Για τα αποθέματα των φαρμάκων, αναφέρεται ότι παρέχεται η δυνατότητα να πωλούνται με τις παλιές τιμές από τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία μέχρι και την Παρασκευή 29/7/11.
Είναι απορίας άξιο πως δεν έγινε αντιληπτό από το Υπουργείο σας, ότι με την ανωτέρω εξαίρεση στην ουσία παρέχεται η δυνατότητα στις φαρμακαποθήκες να αγοράζουν από τις εταιρείες φάρμακα με τις νέες τιμές και να τα πωλούν στα φαρμακεία με τις παλιές, οι οποίες είναι σαφώς μεγαλύτερες.
Επίσης, σας επισημαίνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν τα φαρμακεία την ίδια καταληκτική ημερομηνία με τις φαρμακαποθήκες για να ξεστοκάρουν τα φάρμακα με τις παλιές τιμές, για λόγους που είναι ευνόητοι.
Ζητούμε έστω και τώρα κυριολεκτικά στο «και πέντε», παράταση χορήγησης των αποθεμάτων των φαρμάκων ειδικά για τα φαρμακεία μας, διότι διαφορετικά κάποιοι θα κάνουν πάρτι εις βάρος των φαρμακοποιών ως συνήθως.
Επίσης, θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αφού ο γραμμικός κώδικας του κουπονιού δεν δύναται να διαχωρίσει την τιμή του φαρμάκου σε παλιά και νέα, αφού ο γραμμικός κώδικας δεν διαφοροποιείται.
Για το τελευταίο ζητούμε, για όσο καιρό διαρκεί η διαφοροποίηση, να υπάρχει δυνατότητα μετατροπής της ηλεκτρονικής συνταγής σε χειρόγραφη.
Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας και τις ενέργειες σας.
Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος Ηλίας Γιαννόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου