Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Λουράντος: «Δεν μπορώ να ανεχτώ ένας ολόκληρος κλάδος να οδηγείται στην καταστροφή λόγω χρεών από το δημόσιο!»

«Δεν αντέχουμε άλλο να υποκαθιστούμε το κράτος. Δεν σηκώνουν άλλο οι ώμοι μας να είμαστε εμείς ο ασφαλιστικός φορέας εκατομμυρίων ελλήνων», είπε και πρόσθεσε: «Σας διαβεβαιώνω ότι αν μπορούσαμε θα δίναμε φάρμακα στους ασθενείς μας, έστω και χωρίς καμία σιγουριά ότι θα τα πληρωθούμε κάποτε, έστω και με δανεικά από τις τράπεζες. Ωστόσο, δεν μπορούμε! Στερέψαμε. Καθημερινά κλείνουν φαρμακεία, όχι λόγω κακοδιαχείρησης ή λόγω δικών τους χρεών, αλλά λόγω των τεραστίων οφειλών από το αφερέγγυο ασφαλιστικό σύστημα».

Κραυγή απόγνωσης απηύθυνε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κων/νος Λουράντος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Λουράντος κατήγγειλε όλους τους αρμόδιους στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια, «γιατί με την ενδοτική πολιτική τους βύθισαν εκτός των άλλων και τη φαρμακευτική περίθαλψη σε καταστροφή».Ειδικότερα, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, καθώς «υπήρξε ο Αρμαγεδδών της φαρμακευτικής περίθαλψης, των υγειονομικών, των ασφαλισμένων». Επίσης, τον κατηγόρησε διότι «ήταν ο πρωτεργάτης της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ, χωρίς καμία μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχεδιασμό, με ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο». 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από τη ΝΕΤ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου