Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Επιστολή 4 Προέδρων προς ΠΦΣ σχετικά με τις εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές συνταγές


ΚΑΡΔΙΤΣΑ 14-6-2012

                                                                                                             ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δ.Σ. Π.Φ.Σ.
                                                                                                             Κο  Αμπατζόγλου Θεόδωρο
                                                                                                            Όλα τα μέλη του Δ.Σ.

         Αξιότιμε Κε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και εγγράφως για το μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την εκτέλεση συνταγών  από τα ιδιωτικά φαρμακεία , των οποίων η ημερομηνία εκτέλεσης έχει παρέλθει .
Διαπιστώθηκε ότι συνταγές ηλεκτρονικού τύπου που έληγαν εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία έκδοσης τους , όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Π.Δ. 121/2008, μπορούσαν να εκτελεστούν μέσω του Σ.Η.Σ. κανονικά , ενώ εμφανίζεται    ΝΕΑ   ημερομηνία λήξης όλων των συνταγών  η  22/6/2012 .
Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 121/2008 , άρθρο 4 , παρ. 1 δ οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται  “. Να εκτελούν οι ίδιοι ή οι νόμιμοι αντικαταστάτες  τους πιστά κάθε συνταγή που έχει εκδοθεί κανονικά και προσκομίζεται για εκτέλεση εμπρόθεσμα (εντός πέντε εργασίμων ημερών από την έκδοση της).”, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είτε από την πλευρά της Η.ΔΙ.ΚΑ. είτε από την πλευρά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , παραβαίνει τις κείμενες διατάξεις περί σύννομης εκτέλεσης συνταγών φαρμάκων , από την πλευρά των φαρμακοποιών , ενώ επιπρόσθετα μας ωθεί έστω και εξ ‘ αμελείας να καταστούμε παράνομοι όσον αφόρα την εκτέλεση των συνταγών αυτών .

Επειδή θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια από τους διαχειριστές του Σ.Η.Σ. , 


....είναι αφ’ ενός ΠΑΡΑΝΟΜΗ , αφ’ έτερου δε επιχειρείται να ευνοήσει τους φαρμακοποιούς οι όποιοι  κρατούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της κινητοποίησης μας συνταγές , προκειμένου να τις εκτελέσουν μετά την λήξη των και αφού ξεκινήσουμε να χορηγούμε πάλι φάρμακα στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επί πιστώσει .

Κρίνω δε σκόπιμο να σας υπενθυμίσω ότι με την τοποθέτηση μου στο διευρυμένο Δ.Σ. που διεξήχθη στις 13-6-2012 στα γραφεία του Π.Φ.Σ. , έθεσα το εν λόγω ζήτημα , επικαλούμενος την μαρτυρία της υπαλλήλου της Κ.Μ.Ε.Σ. Κας ΠΡΙΝΕΑ , η οποία προέτρεπε τους φαρμακοποιούς που επικοινωνούσαν μαζί της να εκτελούν κανονικά τις συνταγές φαρμάκων που είχε παρέλθει η ημερομηνία εκτέλεσης τους , επικαλούμενη το έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 24-5-2012 , σύμφωνα με το οποίο διδοταν η δυνατότητα να εκτελούνται ΚΑΝΟΝΙΚΑ αυτές οι συνταγές .

Κατόπιν όλων των παραπάνω , ΖΗΤΑΜΕ από εσάς :
να ερευνήσετε το θέμα και  να προβείτε σε όλες τις δέουσες ενέργειες , προκειμένου να προστατευτεί ο αγώνας που κάναμε επί 3 τουλάχιστον εβδομάδες και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε όποια υπηρεσία η’ Φ.Κ.Α. λειτούργει αυθαίρετα , καταστρατηγώντας νόμους και Π.Δ. του Ελληνικού κράτους .


                                                        Με τιμή

         
Με τιμή

    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  TOY Φ.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ                                     ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Φ.Σ. ΕΒΡΟΥ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΟΥΤΚΙΔΗΣ                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΩΚΟΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Φ.Σ. ΡΟΔΟΠΗΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΗΛΙΑΣ ΧΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ                                           ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Φ.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                   

          ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου