Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΠΕΡΙ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ.
Τέρμα Τρωάδος
(έναντι γηπέδου Φώτη Κοσμά)
68100 Αλεξανδρούπολη
Α.Φ.Μ. 090323842
ΤΗΛ. – ΦΑΞ:  2551181020, 2551029066

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 23/05/2012


ΑΡ. ΠΡΩΤ. 144


ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΕΒΡΟΥ




Απόφαση Δ.Σ.  Φ.Σ.  Έβρου για τις αλλαγές των εφημεριών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διαπιστωθεί πολλές αλλαγές εφημεριών «της τελευταίας στιγμής», χωρίς σοβαρό λόγο. Αυτό το γεγονός προκαλεί αναστάτωση και αρρυθμία στο σύστημα των εφημεριών, καθώς πολλά φαρμακεία δεν ενημερώνουν τις μηνιαίες καταστάσεις με τις αλλαγές. Επιπλέον απαιτούνται χρήματα για την διαρκή επανέκδοση των μηνιαίων καταστάσεων.

Για το λόγο αυτό, το ΔΣ του ΦΣ Έβρου στην συνεδρίαση της Κυριακής 20/5, αποφάσισε τα εξής:
1.       Η οριστική απαλλαγή κάποιου φαρμακείου από τους πίνακες των εφημεριών θα γίνεται μονάχα για σοβαρούς λόγους υγείας, όπως ορίζει ο νόμος. Απαιτείται γνωμάτευση πρωτοβάθμιας επιτροπής.
2.       Δεν μπορεί κάποιο φαρμακείο να είναι «επιλεκτικά» στους πίνακες για ορισμένες μόνο ημέρες και ώρες (πχ πρωινά Σαββάτων) και να εξαιρείται τις υπόλοιπες. Όταν κάποιος απαλλάσσεται για λόγους υγείας απαλλάσσεται από το σύνολο των εφημεριών.
3.       Αλλαγές εφημεριών θα επιτρέπονται ελεύθερα μονάχα κατά την έκδοση των τριμηνιαίων συγκεντρωτικών εφημεριών και πριν την εκτύπωση των μηνιαίων καταστάσεων.
4.       Αν έχουν εκδοθεί οι μηνιαίες καταστάσεις τότε η αλλαγή θα γίνεται μόνο για πολύ σοβαρό λόγο, με έγγραφη αίτηση του φαρμακείου που θέλει να απαλλαγεί από την εφημερία, υπεύθυνη δήλωση αποδοχής του φαρμακείου που παίρνει την εφημερία και καταβολή από το πρώτο φαρμακείο παραβόλου ύψους 30 ευρώ για κάθε αλλαγή. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται ήδη στους περισσότερους συλλόγους, με ακόμη μεγαλύτερο ύψος παραβόλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 


Πασχάλης Γουτκίδης                                                            
    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Γιώργος Τσώκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου