Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΦΣΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Τη Δευτέρα 30-4-2012, στις 16:20, φύγαμε από τα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ συμφωνώντας με τον πρόεδρο του οργανισμού σε ένα πλαίσιο αποπληρωμής των χρεών του ΟΤΕ: Το ΤΑΥΤΕΚΩ θα πλήρωνε εντός Μαΐου δύο μήνες (Δεκέμβριο 2011 και Ιανουάριο 2012 ), ώστε την 1η Ιουνίου που θα εντασσόταν στον ΕΟΠΥΥ να «κουβαλούσε» λιγότερα χρέη! Επίσης για τα άλλα Ταμεία του οργανισμού (πλήν ΔΕΗ) θα υπήρχαν πληρωμές, αφού είχαν ήδη προωθηθεί για υπογραφή σχετικά εντάλματα!


Για τη ΔΕΗ υπήρχαν πολλά προβλήματα, τα οποία προήρχοντο από το Κράτος. Πριν από μερικά χρόνια είχαν δεσμευθεί όλα τα αποθέματα του Ταμείου για λόγους οικονομικούς, με την υπόσχεση να χορηγούνταν ετησίως ένας «πάγιος πόρος», καλύπτοντας ακριβώς το οποιοδήποτε έλλειμμα του. Όπως αντιλαμβάνεστε, κατά ... πάγια τακτική του αφερέγγυου Κράτους, αυτό δεν έγινε ποτέ! Συνεπώς το πρόβλημα αυτό δεν μπορούσε να ξεπεραστεί παρά μόνο με την καταβολή του πάγιου πόρου...!

Στο ΤΑΥΤΕΚΩ είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρό του κο Μπουρσανίδη και τον οικονομικό Διευθυντή του ΟΤΕ κο Παράσχο. Είχαμε ζητήσει άμεση συνάντηση για τα χρέη του οργανισμού. Εκ μέρους του Φ.Σ. Πειραιά παρευρέθη ο πρόεδρος του κος Κούβαρης και εκ μέρους του Φ.Σ. Αττικής και οι κ.κ. Καλογερόπουλος και Δαγρές.
Μέχρι την αποχώρησή μας από το ΤΑΥΤΕΚΩ, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην πιθανότητα ένταξης του ΕΟΠΥΥ πριν την 1η Ιουνίου. Ακόμα και η ημερομηνία αυτή θεωρούταν αμφίβολη! Τους λόγους τους εξηγούσε ο Υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος. 

Στις 25/4/2012, ο υπουργός υγείας υπέγραψε το υπ’ αρίθμ. 90380 έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο θεωρούσε αναγκαία την μη ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεδομένου ότι μεσολαβεί προεκλογική περίοδος και δεν είναι εφικτή η έγκαιρη έκδοση των προβλεπομένων για την υλοποίηση των παραπάνω διατάξεων Υπουργικών Αποφάσεων, θεωρείται αναγκαίο να μεταφερθεί η ημερομηνία ένταξης των ανωτέρω Κλάδων του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ την 1-6-2012»!

Με παρέμβαση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ματίας Μορς, ζητήθηκε η ακύρωση της ανωτέρω απόφασης του Υπουργού Υγείας και η ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ από 1-5-2012. Εκτός του ότι αυτό αποτελεί ωμή παρέμβαση των ξένων κέντρων, στα εσωτερικά των ασφαλιστικών ταμείων, αποδεικνύει και περίτρανα ότι σήμερα δεν αποφασίζει η Ελληνική Κυβέρνηση αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε δηλώσεις του κ. Ματίας, αναφέρεται ότι η Τρόικα «δεν ενημερώθηκε για την αναβολή της ένταξης του ΤΑΥΤΕΚΩ, και έτσι δεν μπορεί να ισχύσει»!!! Και ότι «ως τις 31-12-12, τα ταμεία ή οι κλάδοι υγείας των ταμείων, θα πρέπει να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ». Αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη του ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, τότε ματαιοπονούμε για το μέλλον της χώρας.

Είναι δυνατόν, ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ στις 4 το απόγευμα να συζητά μαζί μας τις πληρωμές των χρεών του ΟΤΕ, ενώ την ίδια στιγμή να έχει γίνει η ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει;!
Δυστυχώς όλοι έχουν καταντήσει μαριονέττες ενός μηχανισμού εισαγόμενου σε μια χώρα που καταρρέει. 

Σήμερα, που ακόμα δεν έχουμε πάρει τα χρωστούμενα του ΟΠΑΔ, εντάσσεται το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ αποδεικνύοντας ότι αυτός το ταμείο ο ΕΟΠΥΥ, δημιουργήθηκε απλώς και μόνο για να υποδεχθεί και να ενσωματώσει όλα τα προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία χρωστούν τεράστια ποσά, και για τα οποία ουδείς λόγος γίνεται για την πληρωμή των χρεών τους.
Η επικοινωνία μου με τον κ. Βουδούρη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ του ΤΑΥΤΕΚΩ, και η διαμαρτυρία μου, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα αφού όπως μου είπε: «οι έξωθεν εντολές ήταν σαφείς». Τον ρώτησα πως θα γίνει η αποπληρωμή των χρεών του ΤΑΥΤΕΚΩ και μου είπε ότι …… θα το συζητήσουμε!!!
Σας ενημερώνω πάντως ότι η Γ.Σ. έχει αποφασίσει πως τέτοιου είδους κινήσεις από ασφαλιστικά ταμεία που χρωστούν, θα αντιμετωπίζονται με άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα 2/5/12, επικοινώνησα ξανά με τον κ. Βουδούρη για να ενημερωθώ για τα χρέη του ΤΑΥΤΕΚΩ. Μου είπε λοιπόν ότι στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Υγείας, με όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, με θέμα τα χρέη του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Του πρότεινα να του στείλω κατάλογο των χρεών (προς τα φαρμακεία της Αττικής – διότι δεν γνωρίζω τα χρέη προς τους άλλους συλλόγους), πράγμα που ήδη το έκανα.

Τέλος, είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι η νέα «κολοτούμπα» Λοβέρδου, δεν αποδεικνύει μόνο το ποιόν της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και τις προθέσεις της νέας πιθανής κυβέρνησης: Ότι πει η Τρόικα.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου