Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΣΘ ΠΡΟΣ ΤΗ VICHY


Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου 2011
Προς
L' oreal Hellas
Αγαπητοί κύριοι,
Με λύπη μου διαπίστωσα πως είναι αληθή όσα μου καταγγέλουν από μέρες πολλοί συνάδελφοι, σχετικά με την προωθητική σας ενέργεια που έφερε τις κρέμες Vichy στα περίπτερα. Δεν είναι πως δεν πίστευα, ήθελα όμως να δω με τα μάτια μου τα προϊόντα που ο φαρμακοποιός έχει σε περίοπτη θέση μέσα στο φαρμακείο του, να κείτονται σε δάπεδα πεζοδρομίων, μπροστά από περίπτερα ή στοιβαγμένα στο πάτωμα καταστημάτων ψιλικών και τύπου. Στην καλύτερη των περιπτώσεων τα είδα κρεμασμένα με μανταλάκι σε περίπτερο, εκτεθημένα σε καιρικές συνθήκες, αλλά κυριότερα, εκτεθημένα στα μάτια των πιστών ή εν δυνάμει πελατών της Vichy που έχουν συνηθίσει να τα αγοράζουν από το φαρμακείο που εμπιστεύονται.


Δε στοχοποιώ φυσικά το περίπτερο ή το κατάστημα ψιλικών που σέβομαι ως επιχειρήσεις, αλλά εσάς που ως εταιρία  προβήκατε σε μία τόσο απαράδεκτη κίνηση. Τοποθετήσατε προϊόντα σώματος της σειράς Nutriextra, σε κανονική συσκευασία, ως δώρα με ένα περιοδικό. Απαξιώσατε με τον τρόπο αυτό το ίδιο σας το προϊόν, απαξιώσατε όμως και εμάς, ως συνεργάτες και ως φερέγγυους μεταπωλητές των προϊόντων σας.


Οι φαρμακοποιοί σας έχουμε στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο επί δεκαετίες. Το τελευταίο που θα περιμέναμε είναι να δούμε μια τέτοια κίνηση που προδίδει κατ' ουσίαν την όποια επαγγελματική σχέση είχαμε, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείξαμε στη φίρμα σας, την οποία εμείς αναδείξαμε ως πρώτη στο χώρο του φαρμακείου. Yποδείξατε με το χειρότερο τρόπο την εκτίμηση που τρέφετε για εμάς και το χώρο του φαρμακείου.


Αν θέλατε όντως να προχωρήσετε σε προωθητικές κινήσεις προϊόντων που δεν τυχαίνουν αναγνωρισιμότητας και κίνησης στο ευρύ κοινό, θα μπορούσατε κάλλιστα να είχατε συνεργαστεί μαζί μας. Τον τρόπο προώθησης θα τον βρίσκαμε μαζί. Δυστυχώς μια τέτοια ενέργεια καταδεικνύει πως επιχειρείτε να συμβάλλετε ενεργά στην προσπάθεια απομάκρυνσης προϊόντων από τα φαρμακεία και την τοποθέτησή τους σε άλλα κανάλια της αγοράς. Δύσκολα θα μπορέσετε να μας πείσετε για το αντίθετο, εμάς που τόσο πολύ σας στηρίξαμε και τώρα νιώθουμε προδομένοι και βαθιά προσβεβλημένοι.
Με λύπη,
Κυριάκος Θεοδοσιάδης
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου