Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΦΣ: ΟΔΥΝΗΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Για την δήθεν «ανάγκη» μείωσης του κέρδους των φαρμακοποιών.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παπαδήμος (προφανώς με βάση σημείωμα που του απέστειλε ο κ. Λοβέρδος), μίλησε για την πρόθεση της Κυβέρνησης για μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών, λες και βρήκαν τι φταίει για τις Δαπάνες Υγείας!


ΣΧΟΛΙΑ

Στα 100 ευρώ (Λιανική τιμή)
Μόνο τα 22 € αφορούν το Μεικτό Κέρδος του φαρμακοποιού
Αυτά τα 22 ευρώ μειώνονται
• Από την έκπτωση προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία (3-4%)
• Από το μειωμένο κέρδος στα ακριβά φάρμακα (είναι μόλις 13%) 
• Από τις καθυστερήσεις πληρωμών των ταμείων που πολλές φορές φθάνουν τους 6 και 8 μήνες

Όλα τα στοιχεία, όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το ΜΕΙΚΤΟ ΚΕΡΔΟΣ του φαρμακοποιού είναι 18,5% επί της Λιανικής Τιμής.
Από αυτό περίπου το 12,5% είναι ο συντελεστής εξόδων (ενοίκια, μισθοί, εισφορές, τακτική και έκτακτη φορολογία, λειτουργικό κόστος κ.λπ.).
Να υπογραμμίσουμε ότι λόγω του υδατογραφημένου κουπονιού και της συναλλαγής με τα Δημόσια Ταμεία, η φοροδιαφυγή στον χώρο μας είναι μηδενική.


Σήμερα το ελληνικό φαρμακείο (λόγω υπερπληθώρας φαρμακείων  είναι το μικρότερο σε μέγεθος, τζίρο, κερδοφορία και αποδοτικότητα σε όλη την Ευρώπη.
Τα φαρμακεία επιβιώνουν με το ζόρι, υπερδανεισμένα, με οφειλές από τα ταμεία, με ασφυκτική πιστωτική πολιτική από τις πολυεθνικές εταιρείες.
ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ μείωσης του πενιχρού εισοδήματος δεν έχουν. Κάθε συζήτηση είναι μέρος του σχεδίου για διάλυση των φαρμακείων και άλωση του χώρου από οικονομικά συμφέροντα.


ΠΡΙΝ δημιουργηθεί ΧΑΟΣ και ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ πρέπει ο Υπουργός Υγείας να ματαιώσει αυτό τον σχεδιασμό.
Η δήθεν υποχρέωση που προκύπτει από το Μνημόνιο είναι πρόσχημα.

Σας συνυποβάλλουμε το αντίστοιχο σημείο από τον τελευταίο έλεγχο της Τρόικας μετά την επίσκεψή της στο Υπουργείο Υγείας.
Επίσης τους έχουμε προτείνει συγκεκριμένο και κοστολογημένο κατάλογο μέτρων που οδηγούν στη δίκαιη και ορθολογική εξοικονόμηση.

Απευθυνόμαστε σε όλους:

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.

Έχει διαλυθεί η Δημόσια Υγεία, τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες Υγείας των ΤΑΜΕΙΩΝ. Αν προστεθεί σε αυτά και η αντίδραση επιβίωσης των Φαρμακοποιών, τότε στον χώρο της υγείας θα επικρατήσει κλίμα ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΑΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου