Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΡ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ (!)


Συγχαρητήρια κύριε Πρωθυπουργέ
Πριν συμπληρωθούν τρία μερόνυχτα από την ώρα που πήρατε την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης εντοπίσατε τη σημαντικότερη αιτία για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.Είναι τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί!Έτσι εξηγείται η μεγάλη τιμή που κάνατε στον κλάδο των φαρμακοποιών να αναφερθείτε στη διάρκεια των προγραμματικών σας δηλώσεων με τόσο αναλυτικά και συγκεκριμένα μέτρα για τη γάγγραινα της ελληνικής οικονομίας που λέγεται φαρμακείο. Αισθάνομαι κύριε Πρωθυπουργέ, ως Έλληνας φαρμακοποιός, συντριβή και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσα όλα αυτά τα χρόνια στην πατρίδα μου. Αν νομίζετε κύριε Πρωθυπουργέ ότι τα μέτρα που ανακοινώσατε δεν επαρκούν, είμαι διατεθειμένος να υποστώ οποιαδήποτε περαιτέρω ποινή. Ακόμη και να υποστώ, το 2011, ό,τι υπέστησαν όσοι αντιστάθηκαν στους συμπατριώτες της κ. Μέρκελ. Αν είναι για την Ελλάδα, χαλάλι…

Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ πώς δεχθήκατε και διαβάσατε στην εθνική αντιπροσωπεία το σημείωμα που σας έδωσε προφανώς ο αρμόδιος Υπουργός, κύριος Λοβέρδος; Μήπως έπρεπε να ρωτήσετε, πριν υιοθετήσετε τις υποδείξεις του, πόσα ακόμη βάρη φόρτωσε στην πλάτες του Έλληνα φαρμακοποιού η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το προηγούμενο δωδεκάμηνο; Μήπως έπρεπε να ρωτήσετε πόσα χρήματα και επί πόσο χρόνο οφείλει η ελληνική Πολιτεία στους Έλληνες φαρμακοποιούς; Μήπως εσείς που έχετε πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία μπορείτε να μας υποδείξετε ένα ακόμη ευρωπαϊκό κράτος με ανάλογες οφειλές προς τους πολίτες του; Μήπως έπρεπε να μάθετε προηγουμένως ότι οι Έλληνες φαρμακοποιοί καταβάλλουν Φ.Π.Α. επί πωλήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία πολύ πριν τον προεισπράξουν; Μπορείτε να εντοπίσετε άλλον επαγγελματικό κλάδο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που υφίσταται αυτήν την εκμετάλλευση; Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσετε και να το ανακοινώσετε στην επόμενη εμφάνισή σας στη βουλή ότι η ελληνική Πολιτεία ασκεί κοινωνική φαρμακευτική πολιτική με τα χρήματα των φαρμακοποιών; Μήπως πρέπει να μάθετε, αλλά πότε να προλάβουμε να σας τα πούμε, άλλωστε ο κύριος Λοβέρδος τα γνωρίζει αλλά σας μετέφερε όσα ήθελε, ότι το ποσοστό κέρδους του Έλληνα φαρμακοποιού είναι πολύ μικρότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ενώ ο αριθμός των φαρμακείων είναι στην Ελλάδα πενταπλάσιος από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό με τον ίδιο πληθυσμό;

Ασχοληθήκατε κύριε Πρωθυπουργέ και με την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων στις προγραμματικές δηλώσεις. Ουδέποτε μπορούσα να φανταστώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, και μάλιστα ένας Πρωθυπουργός που κλήθηκε να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή, στη σημερινή οικονομική συγκυρία θεωρεί ένα από τα πρώτα του καθήκοντα να ασχοληθεί ποια ώρα θα ανοίγουν και ποια ώρα θα κλείνουν τα φαρμακεία. Εκτός και αν, κύριε Πρωθυπουργέ, προτεραιότητά σας είναι να καταστρέψετε δώδεκα χιλιάδες οικογένειες φαρμακοποιών, να οδηγήσετε σε κλείσιμο τα φαρμακεία, να προετοιμάσετε την αντί πινακίου φακής εξαγορά τους από την ισραηλινή εταιρεία που υπέγραψε άλλωστε και σχετικό μνημόνιο (τη λέξη και αυτή) συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση του ΓΑΠ. Εκτός και αν, κύριε Πρωθυπουργέ, στόχος σας είναι να ολοκληρώσετε την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, έργο που ξεκίνησε ο προκάτοχος σας πρωθυπουργός αλλά δυσκολεύτηκε και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.


Κύριε Πρωθυπουργέ

Μετά από λίγους μήνες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η θητεία σας και το έργο σας, δεν γνωρίζω εάν θα είστε στη Φρανκφούρτη, στις Βρυξέλλες ή στη Νέα Υόρκη. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι εγώ και δώδεκα χιλιάδες συνάδελφοι μου θα είμαστε εδώ, στην Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, στις πόλεις και στα χωριά, και θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, στους συνανθρώπους μας, στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που βλέπουν στο πρόσωπο του φαρμακοποιού τον άνθρωπό τους, το στήριγμά τους στις δύσκολες ώρες της αρρώστιας. Διότι εδώ στην Ελλάδα, στην πατρίδα μας, όποιος αρρωσταίνει χτυπάει πρώτα την πόρτα του φαρμακοποιού και μετά του ιατρού ή του νοσοκομείου. Αν θέλετε να καταστρέψετε και αυτήν την ανθρώπινη σχέση, δεν θα μπορέσετε, γιατί αυτή δεν υπακούει στους κανόνες της αγοράς.


Κύριε Πρωθυπουργέ

Μπορεί να με χαρακτηρίσετε αγενή ή και αγροίκο. Δεν πειράζει. Να γνωρίζετε μόνο τούτο. Αυτή την επιστολή την έγραψα μόλις βεβαιώθηκα ότι αυτά που άκουσα από το στόμα σας στη βουλή δεν ήταν παραισθήσεις. Και την έγραψα γιατί αισθάνομαι ότι κόβετε το ψωμί του παιδιού μου και της οικογένειάς μου.
Και διδάχθηκα ότι αυτές οι αξίες είναι πάνω από τις επίπλαστες ευγένειες.


Κυριάκος ΘεοδοσιάδηςΑντιπρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου